donderdag, augustus 20, 2009

Betreft ‘Vlaamse wapenexport flink gestegen in 2009’

[reactie verstuurd naar deredactie.be]

Graag enige uitleg: er werd aan Israël een vergunning voor de uitvoer van wapens gegeven voor “ordehandhaving” en in één adem staat er dat de regering besloten heeft om niet langer wapens naar Israël uit te voeren “die de militaire capaciteit van de strijdende partijen" zou kunnen versterken…
Dat is toch onzin…? We geven dus Israël wél wapens voor ordehandhaving, voor ‘eigen gebruik’ laat ons zeggen…. De enigen die voor Israël in aanmerking komen voor ‘ordeverstoring’ zijn (uiteraard) de Palestijnen, dat zou nu stilaan iedereen moeten weten. Palestijnen die in hun huizen willen blijven wonen, Palestijnen die niet in Israël wonen maar gewoon bij familie op visite komen, Palestijnen die op autowegen rijden die enkel voorbehouden zijn aan Israëli’s en dergelijke ‘terroristische’ handelingen.

Maar Israël krijgt géén wapens om zijn militaire capaciteit als strijdende partij te versterken!? Eigenlijk komt het dus hier op neer: Israël krijgt wél wapens, de Palestijnen niet. Zo simpel is het. Mist spuien zou je zoiets kunnen noemen. Er is toch niet veel moed nodig om op die hypocriete houding van onze regering te wijzen in uw artikel?

Omar Van Hoeylandt
AMSAB

Geen opmerkingen: