zondag, augustus 02, 2009

Made in Israel

[Reactie op artilel in De Standaard van 31/07/2009]

Bij het informatief karakter van dit artikel wil ik toch opmerken dat Europa wel de belangrijkste handelspartner van Israël is en dus wel belangrijke troeven in handen heeft om neen te zeggen tegen Israël.Duitsland laat zich niet onbetuigd, zijn verleden zal daar zeker voor iets tussen zitten, en neemt 21% voor zijn rekening. Verder Engeland met 18%, Nederland en Italië elk 11% en Frankrijk 10%.

Hoe dat verleden nog kan werken mag blijken uit volgende. In 2004 mag Duitsland nog twee duikboten van de Dolphinklasse leveren aan Israël. Kostprijs van het kaartje 1 miljard euro en daarvan neemt Duitsland 330 miljoen euro voor zijn rekening.
Menselijkerwijze zou men toch tussen die twee van enige terughoudendheid verwachten van handel in militair materiaal, maar zaken blijven dus zaken.

Johan Van Hulle,Zomergem

2 opmerkingen:

kaja zei

Obama heeft ruggegraat .
En nu zullen de joden moeten inzien ,
dat hun terreur anders tot WO3 moet voeren ...
Laat de EU met haar grote economische macht ingrijpen ,
middels een handels-blokkade van de joden / Israel .

Koen Stuyck zei

Zelfde reactie als bij de vorige post, het zijn niet 'de joden' maar de Israëlische staat en bepaalde joodse lobbygroepen, zeker in de VS, die het buitenlands beleid van de VS mee sturen... Ook in de VS zijn niet alle joden het eens met dit beleid of met deze steun aan Israël.