vrijdag, oktober 08, 2010

Palestijnse onderhandelaars laten zich weer eens bedotten

[Reactie op het artikel “Palestijnen accepteren voorstel VS” op Trouw online van 7 oktober 2010]

Met een zelden geziene naïviteit verklaren Palestijnse onderhandelaars zich akkoord met Obama's voorstel tot een verlenging van de bouwstop met amper 60 dagen. Dit zou een bouwstop moeten wezen die onbeperkt is in de tijd vooraleer men aan de onderhandelingstafel treedt. En wat krijgt Israël in ruil voor het aanvaarden van een korte bouwstop? Amerika gaat Tel Aviv twintig Amerikaanse gevechtsvliegtuigen van het type Joint Strike Fighter (F-35 Lightning II) verkopen. Deze toestellen worden niet gezien door radars en zijn bijzonder geschikt voor Israël om één of meerdere buurlanden aan te vallen.

Zondag stemt het Israëlisch kabinet over het voorontwerp van wet inzake Burgerschap en Toegang tot de Staat Israël. Wie voor naturalisatie in aanmerking wil komen zal voortaan een eed van trouw horen af te leggen: "Ik verklaar dat ik een loyale burger zal zijn aan de Staat Israël als een Joodse en democratische staat en ik verbind mij ertoe haar wetten te respecteren." Israël noemt zich “democratisch” zoals Congo, maar is in praktijk een apartheidsstaat waar Joden übermenschen zijn.

Israël krijgt een vrijgeleide van Obama om door te gaan met buitengerechtelijke executies van Palestijnen. Zo werden vrijdag opnieuw twee Hamas-activisten in koele bloede doodgeschoten. Ook mogen aanvallen op de Gazastrook gewoon doorgaan.
Israël blijft met goedkeuring van het Witte Huis de Jordaanvallei annexeren als zijn grens met Jordanië. 50 % van de grond is er bevolkt door 9.000 kolonisten, 45 % door militaire basissen en natuurreservaten, 5 % slechts voorzien voor 56.000 Palestijnen. Bedoeïenen worden verdreven, schapen geconfisceerd en huizen afgebroken. Zonder Palestijnse controle over de Jordaanvallei is vrede met Israël zinloos.
De Palestijnse onderhandelaars hebben zich weer eens laten vangen door de mooipraterij van mijnheer Obama.

Mario Bergen, Leuven

* Link: Israeli annexation of Jordan Valley bleeding Palestinians dry -

1 opmerking:

Anoniem zei

Onbegrijpelijk, dat de Palestijnen wederom in een val trappen. Als ze enigszins de geschiedenis van het Zionistische Israël hadden onderzocht, zouden ze begrepen hebben, dat Israël nimmer een vredesakkoord zal sluiten met de Palestijnen. Zie dit artikel: http://web.me.com/aartliberty/Stop-Zionism/Blog/Artikelen/2010/10/19_DE_ISOLATIE_VAN_ISRAEL_IS_NOODZAKELIJK!.html
Alsmede mijn eerdere artikelen over de misdaden van het Zionistisch/Communistisch regiem.