zaterdag, juli 09, 2011

Welcome to Palestine

[Reactie naar VRT Teletekst]

Om objectieve informatie te verstrekken moet u de wil daartoe hebben, politiek onafhankelijk werken en zelf op de hoogte zijn. Minstens één van die voorwaarden ontbreekt bij de berichtgeving over Palestina.

In uw teletekst-item over de internationale missie naar Palestina verzwijgt u, dat de internationale missie "Welcome to Palestine", waarvan de Belgische activisten deel uitmaken, er gekomen is op initiatief van een vijftiental Palestijnse civil rights organisaties van de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem, en dat de missie als doel heef, de Israëlische militaire bezetting van Palestina aan te klagen.

De actievoerders die van België, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland en de Verenigde Staten komen, weigeren bij aankomst op de luchthaven van Tel-Aviv te verzwijgen dat ze naar de bezette Palestijnse gebieden gaan. Het is dus ook een aanklacht van de blokkade van de Westelijke Jordaanoever door Israël en niet alleen van die van de Gazastrook. Het is de bedoeling een week lang bij Palestijnse families te logeren om te ervaren wat het is om onder de Israëlische militaire bezetting te leven.

U hebt het ook nooit over de discriminatie van niet-joden binnen de "groene lijn", de bestandslijn van 1948 die tegenwoordig ineternationaal als grens van Israël wordt beschouwd.

Jan Van Herzele

Geen opmerkingen: