zondag, april 30, 2006

Zweden en Israël verwikkelt in diplomatiek conflict

[Reactie op bericht in Het Laatste Nieuws]
Geachte,
Uit uw berichtgeving verneem ik dat het Belgische leger zal deelnemen aan de militaire oefening "Volcanex 2006" in Italië. Ook het Israëlische leger zal hieraan deelnemen.

De Zweedse regering heeft daaruit haar logische conclusies getrokken en besloten niet deel te nemen. Hoe kan het nu dat democratische landen toelaten dat een apartheidsstaat als Israël deelneemt aan militaire oefeningen die gericht zijn op het voorbereiden van vredesmissies? Alsof het Israëlische leger niet dag-in, dag-uit betrokken is in terreuracties tegen het Palestijnse volk waarbij alleen reeds dit jaar tientallen Palestijnse burgers, inclusief kinderen, vermoord en verminkt zijn.

Iedereen weet toch dat het Israëlische leger zich schuldig maakt aan de bezetting van de Westelijke Jordaanoever tegen alle internationale rechtsregels in? Iedereen weet toch dat de Israëlische staat minstens een dozijn VN resoluties weigert uit te voeren? Iedereen weet toch dat de Israëlische regering de aanbevelingen van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag gewoon negeert? Iedereen weet toch dat Israël tegen alle internationale rechtsregels in dagelijks het recht van honderdduizenden vluchtelingen schendt door te weigeren hen te laten terugkeren naar hun dorpen en huizen? Iedereen weet toch dat de Israëlische staat geen inspecties van het Internationaal Atoomagentschap toelaat?

Wanneer gaat de Belgische overheid haar conclusies trekken en haar deelname aan "Volcanex 2006" opzeggen?

Met vriendelijke groeten,
Johan Bosman

Geen opmerkingen: