maandag, december 20, 2010

Het zijn toch maar Pakistijnen...

[Mail aan de VRT redactie]

Buiten een subjectief artikel in Het Laatste Nieuws, zweeg de volledige Nederlandstalige media over vijf Palestijnse twintigers die in de Gazastrook buitengerechtelijk werden vermoord door het Israëlische leger. Het Laatste Nieuws citeerde letterlijk en eenzijdig Israëlische legerbronnen over 'terroristen' en 'mogelijke terroristische aanvallen' tegen de Israëlische staat.

De meeste media verzwegen de gebeurtenissen onder het mom van “het klootjesvolk kent toch alleen maar 'Pakistijnen'; een bloeddorstig volk van rondtrekkende moslims tussen de Gazastrook en Karachi”. Dus waarom zou de media de burgers zo'n “ingewikkeld probleem” moeten uitleggen? Wel, sinds de Gaza-oorlog en de aanval op de Turkse boot Mavi Marmara weet Vlaanderen maar al te goed wat bezetting is, wat Israëlische agressie is en wie de Palestijnen zijn.

Het is een totaal verkeerd uitgangspunt om Jan Modaal voor te stellen als iemand die niet weet wat Palestijnen zijn en er dus maar niet over te berichten. De bevolking heeft het recht op deze informatie, objectief en op het ogenblik dat deze plaats vindt. Ik betreur dan ook de houding van de VRT om hier niet over te berichten.


Mario Bergen, Leuven

* Link: Vijf Palestijnen gedood bij luchtaanval in Gazastrook

Geen opmerkingen: