zaterdag, oktober 21, 2006

Apartheidsmuur en geen "omwalling" tart Palestijnen

[Reactie aan Zoom.in TV]

Op uw webstek zegt U in het videofilmpje "Spanning Midden-Oosten neemt toe na einde Ramadan" op een bepaald moment: "(..) worden er granaten geworpen om de massa te verspreiden." De Palestijnen zijn dus blijkbaar deze "massa" en die moet uiteengedreven worden omdat... ze vrijdags willen bidden in de moskee in Jeruzalem. Is het gebruikelijk om granaten tussen een mensenmassa te gooien? Ik dacht het niet. Het moet dan ook duidelijk zijn wie deze dingen gooit. U zegt dan ook beter: "Het Israëlische bezettingsleger wierp doelbewust granaten naar Palestijnen die vreedzaam waren samengekomen om te bidden in de moskee. Vrijdag is voor hen de bijzonderste dag van het gebed en vandaag was het de laatste dag van de vastenmaand Ramadan."

En dan het resultaat van deze terroristische daad: "Bij het gooien van deze explosieve ladingen, die tot ontploffing komen op het moment dat deze de meeste schade kunnen toebrengen aan het doel (het Palestijnse volk in deze context), vielen xxxx gewonden." De basis van journalistiek gaat over 'wie, wat, waar, hoe en vooral waarom.' Ook in een kort videofilmpje moet dat duidelijk zijn voor de publieke opinie. De Israëlische bezetter bouwde de Apartheidsmuur, verleende de Palestijnen geen toegang tot de moskee in de Heilige Stad en bestookte hen met dodelijke projectielen. Dat is de essentie. Nog een citaat uit uw reportage: "Sommige Palestijnen slagen er in om over de omwalling te kruipen." Om hun gebeden in de moskee van Jeruzalem te verrichten moeten de Palestijnen zelfs over de zionistische Apartheidsmuur in de bezette stad Al-Quds kruipen. Zo weinig respect toont de zionistische bezetter voor de Palestijnen. Het gaat hier over een racistische Apartheidsmuur die land en gronden afpikt van de Palestijnen en hen verwijderd van familie, akkerbouw en moskeebezoek. U doet net alsof het gaat om een papieren muur bij een toneeltje van de derde kleuterklas.

Tenslotte de titel: "Spanning Midden-Oosten neemt toe na einde Ramadan" zou beter vervangen worden door "Israëlisch bezettingsleger tart Palestijnen opnieuw." U doet net alsof het einde van de vastenmaand het motief is voor spanningen. Die spanningen worden echter veroorzaakt door de Israëlische bezetter die Palestijnen niet toelaat tot hun moskeeën. Mocht Israël een democratische staat zijn, zou dit niet gebeuren.

Mario Bergen

Geen opmerkingen: