donderdag, april 30, 2009

Apartheidsstaat Israël blaast 61 kaarsjes uit

[Reactie op het artikel "Israël viert vandaag 61ste verjaardag, een historisch overzicht" in Joods Actueel online op 29/04/2009]

Hoe vaak gaat men nog trachten ons te doen geloven dat de Arabische buurlanden Israël willen vernietigen? Hoe dikwijls stelt men het kleine Israël voor als een moderne staat en democratie tegen beter weten in. De waarheid is dat de Palestijnen diegenen zijn die in getto’s leven. Door toedoen van Israël dat 82 % van hun water en 78 % van hun grondgebied in bezit heeft. De 22 % resterend van het land van de Palestijnen worden bovendien al sinds 1967 bezet op een zeer agressieve wijze.
500 km Apartheidswegen enkel toegankelijk voor joden, 699 checkpoints en duizenden militaire orders die enkel gelden voor Palestijnen, uitbreiding van illegale kolonies en vernieling van 24.000 Palestijnse woningen sinds 1967. Durft U zulk land dat hiervan de oorzaak is, een democratie noemen? Dit is een paria in het Midden-Oosten, geen klein land dat zich moet verdedigen, maar een kernmacht met een modern leger dat met regelmatig zijn buren en eigen bevolking in bezet gebied aanvalt.

Als Israël het gevoel heeft geen veiligheid te kennen, denk men er best eens aan om het aanbod van de Arabische buurlanden te aanvaarden inzake een tweestatenoplossing en gelijke rechten en recht op terugkeer voor Palestijnse vluchtelingen. Drie miljoen joden van over heel de wereld werden opgevangen in Israël. 500.000 van hen leven in bezet gebied, waar Palestijnse gezinnen werden verdreven: 750.000 Palestijnen in 1948 en 250.000 in 1967. Het enige wat Iran en de Arabische buurlanden willen vernietigen is een Apartheidsregime zoals in Zuid-Afrika waarvoor de zionistische ideologie in Israël al 61 jaar verantwoordelijk voor is.

Israël kent een Apartheidsregime zeiden de Israëlische advocaat-generaal Michael Ben Yair, oud-Knessetlid Shulamit Aloni, de vroegere plaatsvervangend burgemeester van Jeruzalem, Meron Benvenisti, de ex-ambassadeur van Israël in Zuid-Afrika, Alon Liel, de gezaghebbende journalist en Israëlisch staatsburger Danny Rubinstein, Nobelprijswinnaar Desmond Tutu, John Dugard van de VN, B’Tselem, Haaretz en vele andere hooggeplaatsten, zoals oud-premier Ehud Olmert die waarschuwde voor het apartheidssysteem in Israël. Het is anno 2009 een algemeen aanvaard principe: Israël is een Apartheidsstaat.

Uw Apartheidsmuur werd unaniem verworpen door vijftien rechters van het Internationaal Gerechtshof. Onder de rechters bevonden zich de joodse Amerikaan Thomas Buergenthal en de Britse rechter van joodse afkomst, Rosalyn Higgins, die bijzonder pro-Israël is in al haar publicaties. 750 km Apartheidsmuur was het makkelijkste dossier dat het Internationaal Gerechtshof ooit kreeg te behandelen, want er is geen enkel argument om op een gewelddadige manier land en water van mensen te stelen. De Apartheidsmuur heeft ervoor gezorgd dat vele liberale joden in de V.S. zich niet langer herkennen in het land Israël met zijn agressieve bezetting en onderdrukking van het Palestijnse volk. De joods-Amerikaanse steun voor de bezetting brokkelt massaal af, ook door de gewelddadige militaire acties in Libanon in 1982 (20.000 doden), Libanon in 2006 (1.200 doden, 4.400 gewonden, minstens één miljoen vluchtelingen) en in de Gazastrook anno 2009 (1.400 doden en ruim 5.500 gewonden). Israël paste telkens de Dahiyeh Doctrine toe en vernielde massaal de infrastructuur. De meeste slachtoffers van de door hen begonnen oorlogsdaden waren burgers. Israël blijft na 61 jaar een staat van geweld en onderdrukking.

Mario Bergen, Leuven

Geen opmerkingen: