woensdag, april 22, 2009

berichtgeving VN-conferentie tegen racisme

[Reactie naar De Standaard]

De uitspraken van de Iraanse president Ahmadinejad werden streng veroordeeld op de racismeconferentie te Genève. De uitspraken worden zelfs antisemitisch genoemd.
Israëlisch minister van defensie Barak zag zelfs een verband tussen Iran en de Holocaust.

Geen enkele EU-vertegenwoordiger die de zaal tijdens de speech verliet werd gevraagd zijn actie toe te lichten, wat nochtans vanzelfsprekend lijkt indien men zo gechoqueerd is. De media gaan er blijkbaar vanuit dat de beweegredenen zonneklaar zijn en het antisemitisme overduidelijk.

Het bouwen van een apartheidsmuur, het aanleggen van apartheidswegen of het dagelijks vernederen van een deel van de bevolking lijken toch wel enkele kenmerken van een apartheidsregime. Zouden onze vertegenwoordigers deze feiten dan ontkend hebben? Onterechte beschuldigingen van racisme zouden eenvoudig te weerleggen moeten zijn. In welk deel van de speech van Ahmadinejad zat deze antisemitische boodschap verborgen? Kritische vragen werden hier niet gesteld, bemerkingen niet gemaakt.

Het is noodzakelijk dat de media hun rol als vierde macht vervullen; het einde van de apartheidsstaat is zo al ver genoeg verwijderd.

Bianca Fraipont, Lebbeke

Geen opmerkingen: