vrijdag, september 18, 2009

Uitvinding van het joodse volk

[Reactie op itv Shlomo Sand op radio1]

Gefeliciteerd niet alleen met deze uitzending maar ook met de keuze van dit onderwerp, ook juist op het ogenblik dat het VN-rapport over de inval van Israël in Gaza openbaar is gemaakt.

Het is altijd opvallend dat de verdedigers van de joodse staat Israël, ik moet oppassen als ik het woord 'jood' gebruik om niet onmiddellijk ook als anti-semiet te worden uitgescholden zeker bij dit onderwerp van het boek, zelden de feiten in de inhoud weerleggen, maar onmiddellijk beginnen te schelden en het rapport op zich en de schrijver(s) zwaar op de korrel nemen. Hij is ook niet de enige joodse schrijver die men van negationisme beschuldigd. Norman Finkelstein, jood, schrijver van 'De Holocaust-industrie ' e.a., wiens ouders zelfs overlevenden zijn van de kampen kent die term ook, krijgt de hele scheldpartij over zich heen, maar de feiten in zijn boeken worden niet weerlegd.

Johan Vanhulle

1 opmerking:

Anoniem zei

Inderdaad men mag niet te vlug oordelen dat het om antisemitisme (zonder koppelteken!!!, kijk maar eens in het groene boekje) gaat. Maar de eenzijdigheid die de kritiek op de enige democratie in het Midden-Oosten kenmerkt en het opvoeren van excuus-Joden met een identiteitsprobleem doet wel het ergste vermoeden. Als het dus geen antisemitisme in het spel is zoveel te beter maar het STINKT er wel erg naar.