maandag, september 21, 2009

Wie betaalde het bloementapijt voor Tel Aviv?

De Stad Brussel geeft de Israëlische staat - die Palestijnse baby’s vergiftigd door het miskennen van drinkbaar water - als geschenk een bloementapijt!

Terwijl Palestijnse bloementelers tientallen miljoenen bloemen moeten laten opeten door hun geiten en schapen, omdat ze slechts enkele tienduizenden anjers kunnen uitvoeren naar Nederland, schenkt stad Brussels 500.000 bloemen aan de stad Tel Aviv. Krijgt de politieke- en officiële hoofdstad van Israël deze bloemen als dank voor het uitmoorden van honderden Palestijnen de voorbije winter in de Gazastrook? Of als gift voor de voortdurende bezetting, blokkade van de Gazastrook en het verhinderen van een leefbare Palestijnse economie en staat? Of was het omdat Palestijnse kinderen worden vergiftigd door vervuild en verzilt drinkwater?

Een VN-rapport onthulde deze week dat het meer dan twintig jaar en één miljard dollar zal duren vooraleer de Israëlische vervuiling van het water in de Gazastrook ongedaan wordt gemaakt. De Gaza-oorlog vernielde niet alleen 1/5e van de broeikassen, maar maakte de grond waar tanks over reden ook onbruikbaar voor alle teelt gedurende vele jaren. Het grond- en drinkwater is intussen vervuild met afvalwater door Israëlische bombardementen op Palestijnse afvalwaterinstallaties en het negeren van brandstof om deze installaties te laten werken.

Het water in de Gazastrook bevat te veel zout door het leegpompen van ondergrondse waterlagen. Alternatieve watervoorziening, zoals uit ontzilt zeewater, dringt zich op voor de bevolking van de Gazastrook. Maar op de steun van Israël moeten de Palestijnen niet rekenen als het gaat om drinkbaar water.

Anoxie bij Palestijnse baby’s in de Gazastrook

Palestijnse baby’s hebben door de slechte kwaliteit van het drinkwater anoxie opgelopen bevestigen hulpverleners: hun huid krijgt een blauwe kleur door een totaal zuurstoftekort in de lichaamsweefsels. De blauwe baby’s krijgen ook problemen met de ademhaling en de ingewanden door nitraatvervuiling en te zout drinkwater. De Palestijnse kinderen krijgen door langdurig gebruik van ondermaats drinkwater problemen met hun bloeddruk, lichaamstemperatuur en de kwaliteit van hun bloed. In erge gevallen brengt anoxie ook storingen in de kennis, de uitvoerende functies en het fysiek functioneren. De algemene motoriek bij de Palestijnse kinderen vertraagd en spasmen treden op. Kinderen met langdurige anoxie, zoals in de Gazastrook, krijgen te maken met het falen op twee domeinen: geheugen en aandacht.

Doordat Israël niet garant staat voor drinkbaar water in de Gazastrook stapelen de problemen bij de Palestijnse anoxie-baby’s zich op: verminderd oordeel, verlies van inzicht, apathie of onverschilligheid, impulsiviteit, kinderlijkheid en dwaasheid, verminderde emotionele uitdrukking, gebrek aan belang voor anderen, verminderde initiatie of aandrijving, verminderde planning, problemen met het rangschikken van taken, invloed op het gedrag en problemen met het concreet denken.

Hoge hoeveelheden fluoride in het drinkwater van de Gazastrook veroorzaken dan weer zweren, nierfalen, zacht-weefsel verkalking en skeletachtige- en tandfluorosis. Een verhoogd risico op beenbreuken, misvormingen aan het skelet en ernstige tandschade is het gevolg.

Stad Brussel geeft echter liever bloemen aan Tel Aviv dan Israël ter verantwoording te roepen voor het massaal vergiftigen van Palestijnse baby’s door drinkbaar water niet toe te laten tot de Gazastrook.

Op het kasticket voor Tel Aviv staan: 500.000 dahlia’s, het overvliegen van vier bloemenspecialisten en deze bloemen, werkuren van vier bloemenspecialisten en een speciale audiovisuele presentatie.

Volgens Nathan Burstein van het joodse dagblad Forward betaalde stad Brussel alle kosten inzake het bloementapijt. Zij heeft het over “een verjaardagsgeschenk van de Belgische stad voor eeuwling Tel Aviv”. De bloemen zouden zelfs speciaal voor de viering in Tel Aviv zijn gekweekt. Dit wordt ook bevestigd door de Israëlische bloemenontwerper Adi Yekutieli. Door een technische panne aan het El Al-vliegtuig van Bierset naar Tel Aviv en bureaucratische problemen op de luchthaven van Tel Aviv, kwamen de bloemen één dag later aan op woensdagvoormiddag (16/09) en bleven slechts anderhalve dag liggen tot 17 september 2009 om middernacht.

Annette Katz, projecthoofd bij de Toeristische Dienst van de stad Brussel, werkte actief mee aan het vervoer en de installatie van het bloementapijt, “een gift van stad Brussels”, aldus Times Now. Katz is ook verantwoordelijk voor het tweejaarlijks bloementapijt op de Grote Markt in Brussel. Voor het Film Bureau (Bruxelles-Tournage) doet ze de bemiddeling tussen het publiek en de producenten. Die ervaring kwam duidelijk van pas bij het licht- en geluidsspectakal in de marge van het bloementapijt in Israël. Er is dus een duidelijke betrokkenheid van de stad Brussel bij het bloementapijt in Tel Aviv.

CCTV.com berichtte op 18 september 2009 duidelijk: “Annette Katz est à l'emploi du bureau du maire à Bruxelles. Elle a notamment pour tâche d'aider à superviser un tapis de fleur du même genre que produit parfois la Belgique. Elle s'est rendue à Tel Aviv pour aider à l'installation.”

Brussel Nieuws schreef citeerde op 15 september 2009 nog het cabinet van burgemeester Freddy Thielemans: "De stad Tel Aviv kocht de bloemen van de 'Associatie van Bloemenhandelaars', die ook vier bloemschikkers ter beschikking stelt om het bloementapijt ter plaatse aan te leggen."

Bewust verzwijgt het kabinet van de PS-burgemeester dat de stad Brussel tot achter zijn oren in het schandaal rond het bloementapijt van Tel Aviv is verwikkeld. Aan duidelijke communicatie ontbreekt het volkomen, schepenen en gemeenteraadsleden werden niet tijdig en uitgebreid op de hoogte gesteld en nog steeds blijft onduidelijk welk deel van de kosten van dit bloementapijt voor de staat Israël wordt opgehoest door de Brusselse belastingbetaler.

Ook de Israëlische media hebben het steeds over “een gift van de stad Brussel” of “een gift van de Brusselse bevolking”. Dat met dit geschenk men de Palestijnse bloementelers boycot is bijzonder triest en een schande. Gelijktijdig met het Belgische bloementapijt waren er strandfuiven om de honderdjarige stad Tel Aviv te vieren in New York, Wenen en Kopenhagen. Ruim 400 zieke Palestijnen die stieven door de westerse boycot van de Gazastroook en Palestijnse babies die zo blauw als een smurf zien en zware medische gevolgen oplopen door Israëlische handelen zijn allesbehalve redenen om bloemen te sturen naar Tel Aviv!

Mario Bergen, Leuven


* Linken:

Tel Aviv’s ‘Flower Carpet’

'Flower' carpet in Tel Aviv

Des fleurs pour Tel Aviv

Resting and Restoring Gaza Strip's Underground Water Supplies Emerges as Top Priority Says UNEP


VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=gnZ43b6TnhY">Brussels Sends Flower Carpet for Tel-Aviv Centenary

Adi Yekutieli, bloementapijtontwerker: « Het bloementapijt is gemaakt uit 500.000 bloemen die de voorbije maanden in België groeiden en gisteren werden vervoerd en twee dagen geleden van de velden werden gesneden en deze ochtend aankwamen. »
__._,_.___

Geen opmerkingen: