zondag, november 01, 2009

Onderdelen voor de pompen t.b.v de waterzuivering in Gaza

[Brief gestuurd naar de Partij vd Arbeid (in Nederland), en naar een 2-de Kamerlid van het CDA]

Om water te zuiveren tot schoon drinkwater zijn o.a. pompen nodig. In Gaza zijn deze pompen beschadigd door de Israëli's. Vanwege de (reeds 3 jaar durende) blokkade kunnen de benodigde onderdelen niet ingevoerd worden. President Sarkozy van Frankrijk zag het schrijnende van deze situatie in en zorgde ervoor (vlak na de Gaza-oorlog) dat de benodigde onderdelen voor deze pompen geleverd werden aan Gaza. Bij de toegang tot Gaza werden ze echter geweigerd door de Israëli's. Ze zijn toen weer teruggebracht naar Frankrijk. En verder hoorden we er niets meer van.

Je kan dus niet anders, dan tot de conclusie komen, dat het bewuste regeringspolitiek van Israel is, om de bewoners van Gaza op te schepen met ongezond water. De basiskwaliteit van het water wordt steeds slechter vanwege o.a. oprukkend zout water van zee. Er is al gemeld dat het water over 5 jaar onacceptabel zal zijn van kwaliteit. Het is blijkbaar de bedoeling van Israel om de 1,5 miljoen inwoners van Gaza zoveel mogelijk, ziek te maken. Ziek worden en uiteindelijk dood gaan. De zwakke mensen eerst, de sterkeren later. En dit verspreid over 10, 20 of 30 jaar. Een geleidelijke Palestijnse genocide. Dit wordt DE misdaad van de 21ste eeuw.
Deze geleidelijke genocide zal nooit een hot nieuws-item worden - het gebeurt achter de schermen. (uiteindelijk zullen de overgeblevenen, de kans geboden worden, om te vertrekken naar omringende landen).

Blijkbaar zit het Israëlische regime, in moreel opzicht zo slecht in elkaar, dat ze dit echt wil doorvoeren. De uiteindelijke doelstelling van Israel is bekend: het wil het grondgebied van Gaza bij Israel trekken, maar dan zonder de bewoners. Die moeten zoveel mogelijk dood gemaakt worden (of verhuizen naar de omringende landen). Volgens mij strookt dit niet met onze christelijke normen en waarden. Of je nou voor of tegen Israël bent, dit mag je toch niet laten gebeuren.

De blokkade begon , 3 jaar geleden, met een invoer-verbod op medicijnen (wat heeft dit met de strijd tegen Hamas te maken?). Daardoor zijn inmiddels ca. 400 mensen overleden. Die hadden met die medicijnen nu nog grotendeels in leven kunnen zijn (Amerika en EU stonden helemaal achter die blokkade, want: geen protest). Dus: de geleidelijke genocide is reeds gaande.

Weinigen weten meer waarom die blokkade precies ingesteld is. Dat was omdat Hamas de democratische verkiezingen gewonnen had. Maar waarom is Hamas zo'n gevaar??? Waarom is Hamas betiteld als een terroristische organisatie???? (door Amerika en zijn slaafse volgelingen de EU). Hamas is slechts een voorwendsel (voorheen was het Arafat). Het echte doel is om zoveel mogelijk door te kunnen gaan met het doden van Palestijnen. Dag in, dag uit. Jaar in, jaar uit. Volledig geruggesteund door Amerika en EU.

De Palestijnen wonen al net zo lang op hun grondgebied als, bij wijze van spreken, de Nederlanders op hun grondgebied. Alleen hebben zij de pech dat na W.O.II er een volk uit de lucht kwam vallen, dat claimde dat zij 2000 jaar geleden in dat gebied woonde (weliswaar met ca 5 andere volken, zoals de Filistijnen, de Kanaanen, enz) en dat zij het hele gebied nu voor zichzelf opeisen. De Palestijnen komen in enclaves te wonen, die helemaal ommuurd zullen zijn (als de muur helemaal afgebouwd is), zodat ze gevangen in eigen land komen te zitten. Op die ommuurde enclaves kan ook het middel van de blokkade toegepast worden. Achteraf is duidelijk geworden waarom die Israelische nederzetting uit Gaza weggehaald is, door Sharon. Dat was om later het wapen van de blokkade toe te kunnen passen op dat gebied.

Israël gebruikt de kunstmatige stilte (het doodzwijgen van de zaak) als een belangrijke vorm van psychologische oorlogsvoering. Het is zeer effectief, want de Westerse pers houdt die stilte ook aan. Op zo'n manier kan je rustig 1.5 miljoen mensen laten wegrotten. Geen mens die er iets van merkt.
Nogmaals: of je nou voor of tegen Israel bent, dit mag je toch niet laten gebeuren.

Paul IJsselstein

Een verontruste staatsburger (ik schaam me om deel te zijn van een samenleving, wiens leiders deze genocide steunen).

1 opmerking:

Anoniem zei

Helemaal mee eens. Eén van de weinigen die dit in de gaten heeft en vurig pleitbezorger is geworden van de Palestijnse zaak is Dries van Agt, de vroegere premier en lid van het CDA. Het is schrijnend dat het CDA, en vooral Maxim Verhagen, zo kritiekloos achter Israel blijft staan, zelfs nadat een VN-commissie Israel van oorlogsmisdaden heeft beschuldigd. Waarom is een land dat het international gerechtshof huisvest tegen het behandelen van zo'n beschuldiging door dat internationaal gerechtshof? Verder is het teleurstellend dat zelfs een regering o.l.v. Obama zwicht onder Israelische druk. Zie bijvoorbeeld de constatering van Hillary Clinton, dat Israel grote concessies zou hebben gedaan, terwijl daar helemaal geen sprake van is. Weliswaar heeft ze dat onder Arabische druk enigszins herroepen, maar je blijft je afvragen waarom een zo oorlogszuchtig land, dat ook nog eens in het bezit is van kernwapens zo door de Westerse wereld wordt beschermd.