zaterdag, augustus 19, 2006

Zionistisch tandengeknars

[Reactie op diverse commentaren in De Morgen]

Er is nogal wat zionistisch tandengeknars te lezen in De Morgen de laatste tijd. Eerst was er het interview met de ambassadeur van de staat Israël in België. We kunnen het hem moeilijk kwalijk nemen dat hij propaganda voor zijn regime maakt, hij wordt ervoor betaald, maar trop is te veel.

Zijn verhaaltje over de Libanese burgers die vanuit hun slaapkamer eventjes een katjoesja op Palestina afschieten is nogal bij de haren getrokken. Misschien weet hij van niet beter en gelooft hij zijn eigen leugens wel maar dit is technisch onmogelijk. Iedereen die een katjoesja heeft zien afvuren, al was het maar op TV, weet dat bij het afvuren van een katjoesja er namelijk een grote steekvlam vrij komt. De slaapkamer en de schutter zouden in brand staan mocht het fabeltje van de ambassadeur kloppen. Natuurlijk zullen er anti-tank raketten afgevuurd zijn vanuit slaapkamers. Maar deze waren gericht op de zionistische invasiemacht en niet op Palestina.

En dan Friedman die zijn colère niet op kan omdat Hezbollah, waarschijnlijk voor een belangrijk deel met Iraans geld, de Libanezen die het Israëlische bloedbad overleefd hebben, probeert te vergoeden, althans financiëel. Het staat natuurlijk ook de staat Israël, of grote broer USA, vrij om hun slachtoffers te vergoeden.

In ieder geval gebeurt het niet met geld van de Iraanse belastingbetaler want olie-inkomsten zijn net als in de meeste landen, ook in Iran, staatsinkomsten. Iemand die de laatste maand incommunicado geweest is zou bij het lezen van Friedman's schrijfsel wel de indruk krijgen dat het Hezbollah was dat iedere dag bombardementsvluchten uitvoerde boven Libanon. Slechte verliezers, de zionisten...en goed dat ze ten minste nog De Morgen hebben om hun hart eens te luchten!

Johan Bosman

Geen opmerkingen: