zaterdag, juni 02, 2007

Haatpropaganda brengt geen vrede

Reactie op : [De Standaard: Haatpropaganda brengt geen vrede]

Onder de titel "Haatpropaganda brengt geen vrede" gaat uw redacteur Mia Doornaert ongestoord verder met haar eigen propaganda campagne voor het westerse kolonisatieproject in het Midden Oosten (DS, 1 juni 2007).

Terecht stelt ze dat de bezetting van Gaza door Egypte en de annexatie van de Westelijke Jordaanoever door Jordanië een gevolg waren van de oorlog van 1948. Wat ze wijselijk verzwijgt is dat deze oorlog het gevolg was van een agressief kolonisatieproject (het zionistische project) waarbij westerse mogendheden met op kop de bankiersfamilie Rothschild en de groep Rhodes-Milner (Rio Tinto Zinc/De Beers/Anglo-American), een joods nationalisme gebruikten om een betrouwbare waakhond te installeren in het olierijke Midden Oosten onder de vorm van de staat "Israël".

Reeds in 1863 had de bankier Nathan Mayer Rothschild 4 miljoen pond sterling geleend aan koningin Victoria om de aandelen van de Egyptische onderkoning Ismaïl Pacha in de Suez Canal Company over te kopen en zo volledige controle te krijgen over het kanaal nog voor het afgewerkt was.
Het was evenmin toeval dat Arthur James Balfour, wiens hele carrière ten dienste stond van het verdedigen van de belangen van de groep Rhodes-Milner, in 1917 zijn fameuze belofte deed voor de oprichting van "een joods nationaal tehuis" in Palestina. Meteen won hij ook de sympathie van de Rothschild familie voor de projecten van zijn eigen groep Rhodes-Milner.

Het tijdperk van het kolonialisme is officieel voorbij maar blijkbaar niet in het Midden Oosten. De Arabieren leggen zich daar niet bij neer en moeten dat volgens geen enkele bepaling in het volkenrecht doen.

Johan Bosman
Melle

Geen opmerkingen: