zaterdag, augustus 18, 2007

"Extra militaire steun voor Israël",

Met walging heb ik vrijdag het artikel gelezen; het gaat over 30 miljard dollar wapenleveringen aan Israel, een duizelingwekkend bedrag: drieëntwintigduizend miljoen euro....dat is nog 10% méér dan de begroting van de Vlaamse regering waarmee alle onderwijs, volksgezondheid, openbare werken, cultuur, leefmilieu, enz... van alle Vlamingen gedurende 1 jaar betaald worden. Niet toevallig telt Israël ook ongeveer evenveel inwoners als Vlaanderen....

Het bericht deed me denken aan dat boek van Kuifje, waarin een gewetenloze wapenhandelaar heen en weer pendelt tussen twee landen om wapens te verkopen aan beide partijen, de enige die er "beter" van worden zijn de aandeelhouders van de wapenfabrieken. Ook vandaag zien we dat de US wapens levert aan alle partijen: aan de Palestijnse president, aan Saoudi-Arabië, Koeweit, de Golfstaten en....Israël.

Wie wordt er beter van ? De Amerikaans wapenfabrikanten die zwaar geïnvesteerd hadden in "hun" president: van de 10 grootste sponsors van Bush's presidentscampagne waren er 9 wapenfabrikanten.

Wie wordt er niet beter van: de Amerikanen, die hoe langer hoe minder sociale voorzieningen krijgen, reëel armer worden en nu hun huizen niet meer kunnen afbetalen. Wie nog niet: de Palestijnen, die economisch gewurgd worden, die alleen maar loze beloftes krijgen en al bijna 60 jaar wachten op de toepassing van de VN resoluties. En wie nog niet: de Israëlis, die gebukt gaan onder de dictatuur van hun eigen leger die ook 20% van het BNP opvreet, die zich nu al almachtig wanen en daardoor niet de minste stap naar vrede zetten.Want daar hebben de wapenindustrie en de generaals een bloedhekel aan: VREDE.Wanneer steken onze Europese (Belgische ?) politici eindelijk eens de handen uit de mouwen ?

Filip Decoene, Antwerpen

Geen opmerkingen: