dinsdag, maart 17, 2009

Cordon sanitaire voor extreem rechts

[Reactie op "Ultrarechtse regering in Israël" in De Morgen, 17.3.2009, p. 15]

In Israël is de regeringsvorming volop aan de gang. Zoals altijd worden de twee Arabische partijen Tajamu en Raam-Taal uit elke onderhandeling uitgesloten. Er bestaat daarentegen geen cordon sanitaire tegen de extreemrechtse partij Yisrael Beitienu (Israël ons Huis) van Avigdor Lieberman die een reële kans maakt om de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken te worden.

Toen in Oostenrijk de extreemrechtse partij FÖD van Haider tot de regering toetrad riep de toenmalige Belgische minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel de Belgische toeristen op om niet meer naar Oostenrijk te reizen. Zal er nu ook een oproep tot een toeristische boycot van Israël komen ? De volgelingen van Lieberman die “dood aan de Arabieren” roepen worden in Israël ongemoeid gelaten. Als er hier in de pro-Palestijnse betoging van 11 januari jl. een spandoek met “Gaza = getto van Warschau” wordt meegedragen, leggen joodse organisaties tegen de 86 organiserende verenigingen een klacht neer wegens antisemitisme. Waarom deze houding van twee maten en twee gewichten ?

Werner De Bus, Brussel

1 opmerking:

Dirk Gonthier zei

Simpelweg omdat het VB opkomt voor een onafhankelijk Vlaanderen en daarmee een bedreiging vormt voor de gebruikelijke graaicultuur van onze politici. Voor onze politici is echt ALLES goed (o.a. dat we in de minst effeciente staat van heel Europa wonen, volgens het WEF, die meer dan 1/3 van zijn jaarlijke begroting vrolijk verkwanselt zonder het volk er ook maar iets voor in de plaats te geven en met een verdriedubbeling van de armoedecijfers in 20 jaar) zolang ze er zelf maar financieel beter van worden. Pas wanneer we politici krijgen die zich niet enkel laten leiden door hun blinde hebzucht kan Vlaanderen gered worden van Belgie en de geldverspillende Walen. Dus, het VB krijgt een cordon rond zich terwijl overal ter wereld extreem-rechtse partijen uitgenodigd worden tijdens de onderhandelingen om een regerings te vormen (o.a. in Oostenrijk, Israel, Italie en Denemarken, om een paar landen te noemen).