zondag, maart 01, 2009

"Palestijnen blijven Israël bestoken met raketten"

[lezersbrief naar De Morgen en VRT TV-Journaal

Op de nieuwssite staat vandaag weer te lezen dat de Palestijnen Israël blijven beschieten met raketten. Dat de laatste weken het Israëlische leger Palestijnse boeren en internationale activisten tijdens de oogst heeft beschoten haalt onze media niet. Passen deze berichten niet in het beeld dat men wil ophangen over de Palestijnse kwestie?

Ook de laatste kans om nog zelfstandig te overleven door de opbrengsten van het land wordt Palestijnen ontnomen. Op de smokkeltunnels moet men namelijk, mede dankzij de "hulp" van de EU, ook niet meer rekenen voor de invoer van levensmiddelen.

Het gaat hier overduidelijk om het gericht beschieten van ongewapende mensen die de gewassen van hun land willen oogsten. Waar haalden ze ook het lef vandaan?
Bij deze beschietingen zijn doden gevallen. De gewonden en de andere overlevenden hebben hun les wel geleerd. Beide kanten van de zaak belichten lijkt me in dit geval ondoenbaar, maar voor de Israëlische propaganda-machine is geen opdracht onmogelijk.

Het Palestijnse volk wordt continu tot het uiterste gedreven tot men de gewenste reactie verkrijgt, namelijk het afvuren van "kachelpijpen" om de woorden van Dhr. Rik Coolsaet te gebruiken; in onze media beter bekend als de befaamde qassam-raketten en hapklaar voer voor de westerse media.

Dat een mensenleven niet overal ter wereld evenveel waard is, weten we al langer dan de dag van vandaag, maar dat in de Palestijnse gebieden burgers zoals duiven worden afgeschoten is ronduit choquerend. In het drie weken durende Israëlisch offensief keek de wereld toe. Vandaag de dag wil ze het gewoon niet meer weten.

Bianca Fraipont, Lebbeke

Linken:

http://www.youtube.com/watch?v=vDD8ANFgwtA
http://www.youtube.com/watch?v=zSECq3kxT4I
http://www.youtube.com/watch?v=UQXecLyureE

Geen opmerkingen: