zaterdag, februari 21, 2009

Wat zullen we doen als de fascisten aan de macht komen ?

[Reactie aan De Standaard]

Bij de democratische verkiezingen in Duitsland in 1932 werd de NAZI de grootste partij en daarop werd in 1933 Hitler tot rijkskanselier benoemd. Tien jaar later waren 39 miljoen Europeanen gesneuveld, waaronder 6 miljoen joden. De schuld daarvoor wordt dikwijls gelegd bij Neville Chamberlain, de Britse premier, die het racistische en fascistische karakter van Hitler met de mantel der liefde wilde toedekken.

Bij de democratische verkiezingen in Israël in 2009 komen de ultra-orthodoxe en uiterst-rechtse partijen als overwinnaar uit de bus en wordt Netanyahu waarschijnlijk premier. Het racistische en fascistische karakter van Netanyahu en zijn coalitiepartner Liebermann zijn genoegzaam bekend, ze hebben het overal gezegd en geschreven:
- geen Palestijnse staat
- geen vredesonderhandelingen met de Palestijnen
- behoud van de joodse kolonies op de westelijke jordaanoever
- verdere bouw van de apartheidsmuur
- bombarderen van Iran
- uithongeren van Gaza
- uitroeien van Hamas, lees: Gaza verder verwoesten
- deportatie van Arabieren uit Israël

Wij weten het, onze politiekers weten het, en wat zullen we nu doen ?

Er is slechts één logische keuze. Het -democratische verkozen- Hamas werd door de VS en de EU geboycot en geïsoleerd omdat het de staat Israël niet als joodse staat wilde erkennen en het geweld niet afzweert. De komende Israëlische regering wil geen Palestijnse staat erkennen, weigert VN resoluties uit te voeren en zweert bij geweld, dus....er is geen keuze: dit regime moet door alle democratische landen geboycot en geïsoleerd worden.

Of zullen onze politiekers ook deze racistische en fascistische karakters met de mantel der liefde toedekken ?
Met hoeveel slachtoffers tot gevolg ?

Pol Van den plas, Gent

1 opmerking:

Anoniem zei

als kind heb ik vlug geleerd altijd voor de eigen deur te vegen, het enige wat wij kunnen doen lijkt me is met argusogen de reacties van onze eigen politici te volgen en er rekening mee te houden. zijn er in België correcte organisatie die zich bezig houden met hulp aan de Palestijnse bevolking ? RITA