zondag, februari 01, 2009

Mevrouw/mijnheer de volksvertegenwoordigster,

Brief verstuurd aan de CD&V ondertekenaars van het opiniestuk van Joods actueel:
Mia De Schampelaere
Mark Verhaegen
Ludwig Caluwé
Carl Decaluwé

In het opiniestuk van Michael Freilich, dat U onderschreef, verwijt U de wereld "selectieve verontwaardiging", en dat " de mensenrechten en het oorlogsrecht op comparatieve wijze moeten toegepast worden, in overeenstemming met de ernst van de inbreuken ..."
Waarom dan, mevrouw, doet u dan zo verontwaardigd over Hamas en niet over het IDF, het Israëlische leger ?

Laat ons "op comparatieve wijze" de wandaden vergelijken: Volgens Israëlische bron (B'Tselem), want Palestijnse bronnen zullen wellicht niet objectief zijn..., heeft Hamas met zijn raketten tot december 2008 twaalf (12) dodelijke slachtoffers gemaakt. Israël heeft met zijn bombardementen de laatste maand alleen 1300 slachtoffers gemaakt. In totaal zijn er in en rond Gaza sinds januari 2000 39 Israëlische burgers gedood door Palestijnen (niet enkel door Hamas). In diezelfde periode heeft het Israëlisch leger 2990 inwoners van Gaza gedood. De laatste maand zijn er, zoals geweten, nog 3 Israëlische burgers (plus 10 soldaten waarvan 2 of 4? door 'friendly fire') en 1300 Palestijnse doden bij gekomen, de verhouding is 1 op 100.
Hamas en aanverwante Qassam brigades hebben in al die jaren ongeveer 7500 raketten afgevuurd, met elk een springlading tussen 0 en 5 kg dynamiet, laat ons alles naar boven afronden, dan, komen we aan 40 ton dynamiet. Volgens een militaire correspondent van Channel 10 (Israël) heeft de Israëlische luchtmacht meer dan 1000 ton springstof afgeworpen, en daar komen nog alle granaten, obussen, mortieren en raketten van de zeemacht en de landmacht bij, laat ons nog eens 1000 ton schatten, de verhouding is hoogstens 2 op 100.

De schade aan Israëlische huizen door Hamas raketten is miniem, bijna alle raketten vallen in open veld. De schade in Gaza is enorm: de laatste maand werden nog 219 fabrieken vernield, dit is ongeveer alles wat nog overbleef van de 3% dat nog werkte na de 18 maanden durende blokkade. Volgens OCHA (VN organisatie) zijn 22% van de huizen beschadigd of verwoest, meer dan 60000 mensen zijn dakloos. De verhouding is ongeveer 0,001 op 100.

Hamas heeft 0 clusterbommen gegooid, 0 fosforbommen, 0 DIME bommen, het IDF heeft verschillende van deze onmenselijke bommen gegooid, hoeveel precies weten we niet, Israël geeft geen cijfers en verbiedt zelfs de namen bekend te maken van de officieren die in deze oorlog de bevelen uitdeelden. De verhouding is 0 op 100.

Dus, mevrouw, waarom die selectieve verontwaardiging over de terreur en de aanvallen van Hamas, terwijl het Israëlisch leger minstens honderd keer méér doden en verwoestingen op zijn geweten heeft? Vindt U niet dat onze vriend Freilich dringend de parabel van de balk en de splinter in het oog moet lezen ? Of vindt U dat “de joden” de holocaust mogen wreken op hun manier ? Ik voeg hierbij nog een foto om aan te tonen dat voor de vrome joden wel degelijk Israël (de zionisten) de echte terroristen zijn.

U bewijst het jodendom een heel slechte dienst door de inhumane praktijken van het huidige Israëlische regime goed te praten.

Pol Vandenplas, Gent

Geen opmerkingen: