vrijdag, februari 13, 2009

Barry Rubin voert onbeschaamde reclame voor Israël in De Morgen

[reactie aan De Morgen over Barry Rubin]

Was het opiniestuk van Barry Rubin vandaag betaalde reklame van de Israëlische regering? Dat Barry Rubin directeur is van ... en redacteur van ... is weinig relevant, dat hij Jood is en Israëli des te meer, waarom vertelt u dat niet? Nochtans zijn er vele paranoïde Israëlische joden, en Barry Rubin is er een van, en daarmee zouden de lezers al heel wat beter de kromme redeneringen en platte leugens begrijpen.

Als hij zegt dat "Syrië, Iran, Hamas en Hezbollah allemaal uit zijn op de vernietiging van Israël" dan ben je inderdaad paranoïde en dan zie je niet de vredeskansen die Israël met elk van die partijen glansrijk verknald heeft. Als je Kadima en Likoud centrumpartijen noemt, dan ben je nog niet buiten Israël geweest, want in het Westen zouden we deze partijen als uiterst rechts bestempelen, en Avigdor Lieberman zou bij ons omwille van zijn openlijk en rabiaat racisme al lang in de gevangenis zitten.

"Bovendien heeft de wereld Israël niet bewierookt toen het toegevingen deed en risico's nam" beweert Barry, waar bazelt hij over? Over de Oslo akkoorden waarbij Israël gedeeltelijke toegevingen deed over de gedeeltelijke zeggenschap over een gedeelte van de Westelijke Jordaanoever die Israël volgens de VN moest ontruimen?

"Israël koestert niet de illusie of het verlangen om de bezette gebieden voorgoed bezet te houden of om Joodse nederzettingen te bouwen" beweert Barry, een groteske leugen! Wat heeft Israël anders gedaan sinds de bezetting van de West bank en de Golan in 1967? Juist: kolonies neergepoot op bezette grond, waterbronnen ingepikt en de Palestijnen weggejaagd. Er zijn 121 Joodse nederzettingen erkend door het Israëlisch ministerie van binnenlandse zaken, plus nog een honderdtal niet-erkende. Het is heel duidelijk de politiek van Israël om deze nederzettingen uit te breiden, ondanks de kritiek van heel de wereld.

En dan de meest perverse vraag: "moet Israël Iran bombarderen?" Dat deze vraag hardop gesteld wordt is een misdaad op zich, ieder land dat een ander land aanvalt moet gestraft worden. Maar Israëli's mogen zich dat blijkbaar permitteren, er is nog geen enkele sanctie uitgesproken tegen dit land dat tientallen VN resoluties aan zijn laars lapt. Neen, een VN resolutie toepassen, zulke toegevingen doet Israël niet.

Pol Van den plas, Gent

Geen opmerkingen: