zaterdag, februari 21, 2009

Gaza in puin

[Reactie naar VRT Canvas]

Het programma van Rudi Vranckx vandaag "Gaza in puin" toonde maar weer eens schokkende beelden van de moorddadige verwoestingen die Israël onlangs heeft aangericht. De Israëlische minister probeerde nogmaals te zeggen dat Hamas hiervan de schuld is, maar alle internationale organisaties zijn het hierover eens: zowel het Internationale Rode Kruis als Amnesty International (AI) en Human Rights Watch (HRW), de Internationale Federatie voor de Mensenrechten (FIDH), het Europees-Mediterraan Mensenrechtennetwerk (EMHRN) en de Internationale Vereniging van Juristen (ICJ) veroordelen Israël voor het moorddadig geweld tegen burgers en de grootschalige vernieling van burgereigendommen.
Blijft de vraag of de Internationale gemeenschap vindt dat de schuldigen mogen vrijuit blijven gaan, en of de blokkade van Gaza mag blijven voortduren ?
En of Israël dit jaar opnieuw Gaza mag verder verwoesten, zoals de extreem rechtse partij van Liebermann al heeft aangekondigd, zeggende dat Hamas moet uitgeroeid worden.

Deze woorden worden aan Einstein toegeschreven: " De wereld gaat niet ten onder door het slechte, maar wel door diegenen die het slechte zien en niets doen"

Pol Van den plas, Gent

Geen opmerkingen: