donderdag, maart 08, 2007

Getto van Warschau

[Lezersbrief aan De Morgen n.a.v. hun artikel "Joden beschuldigen bisschoppen van anti-semitisme" van 7/3]

Bij dit artikel kan men de volgende opmerkingen maken:
1) Anti-semitisme. Niet alleen rechts-extremistische Israëlische kringen, maar ook 'duiven' in de Arbeiderspartij, zoals ABBA EBAN, overleden 2002, verklaarden dat "...de taak van de Israëlische agitprop (ook bekend als de Holocaust-industrie) is duidelijk te maken dat elke kritiek op Israël, ofwel anti-semitisch is, ofwel afkomstig is van joden met zelfhaat."
2) De toestand in Palestina vergelijken met de situatie in het getto van Warschau: John Dugard, de speciale VN rapporteur voor de Palestijnse gebieden beschuldigde in zijn verslag aan de VN-Mensenrechtenraad van eind September 2006 Israël ervan Gaza omgeturnd te hebben tot een "gevangenis" waarna het "de sleutel heeft weggegooid."
3) Wie zulke vrienden heeft, heeft geen vijanden meer nodig. Zelfs Amos Oz, lid van de Israëlische pacifistische groep 'Peace Now', verklaarde in 1982: "Ons lijden heeft ons, als het ware, immuniteitspapieren verleend. Na al wat de vuile ('dirty') goyim ons hebben aangedaan, hebben zij geen recht meer om ons te leren wat moraliteit is. Langs de andere kant hebben wij blanco volmacht omdat wij slachtoffers waren en zoveel geleden hebben. Eens slachtoffer, altijd slachtoffer. En slachtofferschap kent het slachtoffer morele uitzondering toe."

Johan Van Hulle, Zomergem

Geen opmerkingen: