woensdag, juli 02, 2008

Veiligheidsincident in West-Jeruzalem

[Reactie over "Veiligheidsincident in West-Jeruzalem" aan Vrt]

Bij het veiligheidsincident in West-Jeruzalem waarbij een manoeuvre met een bulldozer door een Palestijn aan de basis ligt, zegt een politieagent in uw reportage "ik schoot twee keer om hem te neutraliseren". Is dit de correcte vertaling van het Hebreeuws naar het Nederlands? Kunt U dit eens nakijken? Uiteindelijk werd deze Palestijnse man "doodgeschoten," een wel erg drastische vorm van neutralisatie.

Hamas verwijst bij dit individueel gebeuren naar de agressie tegen het Palestijnse volk. Het zou goed zijn in het nieuws - voor de evenwichtigheid Israël versus Palestina - daar een voorbeeld van te geven. Dit zijn enkele mogelijkheden:

· In juni 2008 werden 35 Palestijnen gedood door Israël (29 in de Gazastrook en 6 op de bezette Westelijke Jordaanoever. 350 Palestijnen werden ontvoerd door Israël. Bron: http://www.imemc.org/article/55763

· Kolonisten vuurden zelfgemaakte raketten af op het dorpje Buren nabij Nablus.

· Militaire invallen door Israël de voorbije uren en talrijke Palestijnen opgepakt in Bethlehem, Tulkarem, Jenin, Sourif, Dier Abu Mish'al (gijzeling gezin door militairen), Ramallah, Nablus, Hebron, enz.

· Maandag werden twee Palestijnse boerinnen in de Gazastrook gewond door Israëlische kogels. Nergens iets van vernomen in onze media, terwijl elk projectiel dat in Israël terechtkomt wordt vermeld!

· Vandaag stierf de 200e Palestijn door het negeren van medische verzorging buiten de Gazastrook door Israël. De strook is al dagen potdicht voor alle personen- en goederenverkeer, ondanks het wapenbestand met verzetsgroepen in de Gazastrook.

· Bronnen: http://www.maannews.net - http://www.imemc.org

Het zou goed zijn regelmatig ook Palestijnse- en VN-bronnen te controleren zoals:

http://www.abyznewslinks.com/pales.htm

http://www.ochaopt.org/


Mario Bergen, Leuven

Geen opmerkingen: