donderdag, juli 31, 2008

Crash van een halve Israëlische duif

[Reactie op het artikel "Halve duif" in De Standaard van 31/07/2008]

Ik begrijp niet waarom men elke politicus uit Israël een vredesduif, een man van vrede of ditmaal een halve duif moet heten. Uiteindelijk heeft Olmert bloed aan zijn handen en niet zo'n klein beetje. Bloed van Palestijnen en Libanezen. Zelfs in Damascus doodde zijn geheime dienst Hezbollah-leider Mugniyah met een buitengerechtelijke executie. Eveneens werd een geheime Syrische basis aangevallen.

15.000 mariniers uit de V.S., Frankrijk, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk oefenden negen dagen lang aan de oostkust van de V.S. Met "Operatie Brimstone" willen ze Tel Aviv hun vastberadenheid tonen in de zaak van Iraanse kernenergie. Speciale aanvalstroepen oefenden in Amerika hoe men de Straat van Hormuz kan openhouden voor de oliehandel en hoe men Revolutionaire Wachters kan uitschakelen op Iraanse eilanden en nabij de kust van Iran.

Israël zelf houdt momenteel grootschalige anti-terreuroefeningen om gijzelaars te bevrijden bij vliegtuigkapingen en andere crisissituaties. Het land zit nog steeds verweven in een oorlogslogica, en zolang men die knop niet kan omdraaien, is er weing kans op een snel vredesakkoord met Syrië en de Palestijnen.

Mario Bergen, Leuven


* Link:

http://www.infolive.tv/en/infolive.tv-26169-israelnews-massive-naval-exercise-underway-us-coast-possible-preparation-strike

http://www.infolive.tv/node/26713

Geen opmerkingen: