dinsdag, oktober 20, 2009

Turkse koffie geboycot

[Reactie naar De Standaard]

Israël geeft nu zelf het voorbeeld hoe je het moet doen als je wordt uitgesloten of als het je niet zint. Zelfs bij een actie zonder materiële schade of gewonden en zonder schending van mensenrechten. Turkije sluit Israël uit om deel te nemen aan oefeningen van de luchtmacht en onmiddellijk wordt Turkse koffie geboycot en men dreigt met acties van de luchtvaartmaatschappij El Al.

Bij talloze gelegenheden en nu bij de laatste bloedige actie in Gaza, heeft de VN en de EU, inclusief België, zich uitgeput in de meest harde bewoordingen maar men doet niets. De EU stelt alleen de opwaardering van de betrekkingen met Israël uit. En zelfs daarmee heeft de EVP, waaronder onze CD&V, problemen mee.
België onthoudt zich nu bij de stemming over de goedkeuring van de officiële VN-enquête door de Commissie Goldstone, over Gaza, waarbij Israël en Hamas beschuldigd worden van oorlogsmisdaden en misdaden tegen het internationaal recht. Er wordt een officiële Brusselse commerciële missie naar Israël georganiseerd in december om de zakenrelaties te promoten.

Israël doet gewoon verder wat het wil. Waarom zou het anders, er gebeurt toch niets.

Johan Van Hulle, Zomergem

Geen opmerkingen: