donderdag, juni 15, 2006

Het propaganda initiatief van Peretz

In het artikel "Israel Spinning Out of Control" wordt duidelijk aangetoond hoe het officiële Israël de media manipuleert en de internationale gemeenschap om de tuin leidt. Al blijft het bevreemdend hoe die gemeenschap en in haar verlengde de mainstream media, zelfs bij zulke affreuze gebeurtenissen als de raketmoorden op het strand in Gaza, volhardt in haar onverschilligheid.
Onlangs kondigde defensie minister Amir Peretz een grootschalig propaganda offensief om de negatieve berichtgeving tegen te gaan ten gevolge van die raketaanval, aldus het vermelde artikel. Die verklaring is op zich al een sterk staaltje van 'spin.' Het feit dat er dus tien doden vielen bij die aanslag, waaronder vijf kinderen... samen met tientallen zwaar gewonden. Dat alles moet dus beantwoord worden door een internationaal propaganda-offensief. Hoe ontaard kan een politicus zijn?
Leigh Brady verzamelde nog voorbeelden van media-manipulatie in het artikel "Don't worry - it's just another Palestinian child's death."

Geen opmerkingen: