vrijdag, september 29, 2006

Serieverkrachter

[Lezersbrief aan De Standaard]

Aan de European Friends of Israël: Stef Goris, Claude Marinower, Paul Wille, Margriet Hermans en Hugo Coveliers. In nood kent men zijn vrienden, en jullie hebben gelijk: Israël is in grote nood. Het was dus hoog tijd dat onze democratisch verkozenen in het Europees parlement zich gingen inzetten daar waar de nood het hoogst is: in Israël. Jazeker, de wonden bij de Israëliërs zijn nog niet geheeld.

Mijnheer Goris, U kunt het zich levendig voorstellen, die honderden, duizenden kilos clusterbommen die met mensenhanden moesten geladen worden in de laadruimen van de vliegtuigen: de arme Israëlis moeten blaren op hun handen hebben en dat doet pijn. En beste Margriet Hermans, U kunt het zich levendig voorstellen welke nachtmerries die piloten doorgemaakt hebben, de voortdurende angst dat de bommen te vroeg zouden ontploffen en het eigen vliegtuig open rijten. Inderdaad, mijnheer Marinower, U kunt zich ten volle inleven in de gruwelen van een oorlog, zo als piloot in een enge en warme straaljager te zitten op zo’n grote hoogte, het is een ware marteling. Jawel mijnheer Coveliers, de Israëliërs hebben erg geleden in de voorbije oorlog.

Wilt U me nu even excuseren want er wordt gebeld, zeker weer die serie-verkrachter, arme man heeft waarschijnlijk weer erge dorst van zijn werk.

Hilda Vanderstichelt

Geen opmerkingen: