vrijdag, februari 29, 2008

De Standaard instrument voor Zionistische propaganda?

[lezersbrief aan De Standaard]

Is De Standaard een instrument geworden om zionistische propaganda te verspreiden? Het lijkt wel dat De Standaard het publiek niet wilt ‘informeren’, maar eerder ‘des-informeren’! Mia Doornaert mag met de regelmaat van de klok de oude Zionistische mythes blijven herhalen, in plaats van correcte historische achtergrond te geven. Ook het CIDI, Centrum Informatie en Documentatie Israël uit Nederland, mag regelmatig haar zionistische visie publiceren in DS.

Vandaag pakt De Standaard uit met nieuwe desinformatie:“Hamas-konijn eet joden in plaats van wortels.” “Maar ik, Assoud, zal van de joden afraken en hen opeten, als Allah het wil. Ok?" Na de nieuwe publicatie van de Mohammed-cartoons door Deense kranten, liet Assoud weten dat hij ook Denen zal bijten en opeten.” Zelfs op de zionistische lobbygroep, de MEMRI site, http://www.memritv.org/clip/en/1693.htm, waar het filmpje te zien is, wordt er met geen woord over “joden” gesproken. Assoud spreekt enkel over de Deense cartonisten, die het konijn zal doden en opeten als ze opnieuw de profeet Mohammed zouden beledigen.

Zelfs Memri spreekt niet over joden, waarom dan de titel in De Standaard: “Hamas-konijn eet joden in plaats van wortels?” Kreeg de auteur misschien de tekst van een zionistische lobby en checkt deze niet eens? Erg verwonderlijk! Memri schrijft dat de video op de “Al-Aqsa TV (Hamas-Palestinian Authority)” te zien was: Ook dit klopt niet want Hamas wordt toch niet beschouwd als zijnde Palestijnse Autoriteit? Zal De Standaard morgen de uitspraak aanklagen van de Israëlische vice-minister van defensie? Deze dreigt met een Holocaust voor de Palestijnen! Duidelijker kan het niet!

“Israel's deputy defence minister said that if Palestinian fighters were to use weapons with a longer range they would risk bringing a "shoah" - the Hebrew word for holocaust - upon the Palestinian people. The more Qassam fire intensifies and the rockets reach a longer range, they [the Palestinians] will bring upon themselves a bigger shoah because we will use all our might to defend ourselves," Matan Vilnai told Army Radio on Friday.” Worden zulke uitspraken geduld? Deze is van een Israëlische minister, en niet van een konijn, in een kinderprogramma op tv!

Wellicht zal De Standaard deze dreiging plaatsen in het kader dat Israël zich verdedigt na terroristische aanvallen van de Palestijnen. Palestijnen hebben immers geen recht op verdediging, geen recht op verzet tegen de bezetting, niet? Wanneer zullen onze media de uitvoering van de VN-resoluties verdedigen? Dagelijks schendt Israël op brutale wijze de mensenrechten, is dit niet de moeite om aan te klagen? Hoelang mag Israël ongestraft de Palestijnen bestelen en hen opsluiten achter muren en hekken, uithongeren en bombarderen?Zijn onze media niet meer de spreekbuis van onze westerse waarden, als de uitvoering van het Internationaal Recht, het respect voor de mensenrechten en de democratie?

Myriam Vandecan - CODIP vzw

Geen opmerkingen: