woensdag, februari 20, 2008

Israël krijgt elke minuut 4.722 dollar van de V.S

[Reactie op het artikel "Britse politie liet Israëlische generaal lopen" in DePers van 20/02/2008]

Een dikke proficiat aan de journalisten van DePers die het aandurfden om het artikel te publiceren over de van oorlogsmisdaden beschuldigde Israëlische generaal Almog die kon ontsnappen aan het Britse gerecht.

Elkeen is onschuldig tot het ogenblik dat zijn schuld bewezen is. Dit geldt eveneens voor 821 Palestijnen die in 2004 werden gedood (tegenover 107 Israëli's), volgens de organisatie If Americans Knew. Toch zijn Israëlische doden voor de Amerikaanse media zoveel belangrijker dan Palestijnse doden. In tijd ging drie keer meer aandacht aan Israëlische doden bij ABC als aan Palestijnse doden, bij CBS en NBC zelfs vier keer. Elk kind is onschuldig in een conflict, ook Palestijnse kinderen die 21 keer meer het dodelijk slachtoffer waren in 2004 dan een Israëlisch-joods kind (179 tegen 8 doden).

Men schildert steevast Hamas af als "terroristen," "extremisten," "radicalen" en meer van dat fraais. Maar wie bouwde een heel stelsel van gezondheidsdiensten, kinderopvang, ziekenhuizen en onderwijs uit terwijl het corrupte Fatah enkel een Arafat-staat creëerde? Wie bood Israël een 15 jaar durende wapenstilstand aan? Wie onderhandelde in het geheim over een wapenstilstand en erkenning van Israël in Zwitserland? (Onderhandelingen die eindigde doordat President Abbas dit aan de grote klok hing!)

Wie zorgde ervoor dat het aantal aanslagen tegen Israëlische burgers de afgelopen jaren op één hand te tellen waren tegenover dagelijkse burgerslachtoffers in de bezette Palestijnse gebieden door toedoen van het Israëlische leger? Wie zorgde ervoor dat de Britse journalist Alan Johnston ongedeerd werd vrijgelaten? Wie pakte de interne criminaliteit van al Qaida-achtige groepen verweven met Fatah en Israëlische collaborateurs hardhandig aan in de Gazastrook? Juist, Hamas stelde deze 'extremistische daden'.

Het kan niet zijn dat een joods kind in de media zoveel belangrijker is dan een Palestijns kind of dat gezwegen wordt over joods-Israëlische misdaden, wetende dat de joods-zionistische politiek de sleutel van het probleem is door de bezetting van het Palestijnse volk in Palestina. Israël heeft 102 kolonies enkel voor joden en 102 buitenposten, beiden illegaal op Palestijnse grond. Palestina heeft geen illegale nederzettingen op Israëlische gronden. Het is dan ook schitterend dat bericht wordt over oorlogsmisdadigers zoals Doran Almog.

31.815 Palestijnen en 6.845 Israëli's raakten gewond sinds 29 september 2000. En 1.031 Israëli's en 4.528 Palestijnen vonden sindsdien de dood volgens If Americans Knew. Toch wordt Israël telkens in de media voorgesteld als "slachtoffers van de oorlog met de Arabieren." Elke minuut geeft de V.S. 4.722 dollar aan Israël en slechts 208 dollar aan de Palestijnen. Naast deze 2,5 miljard dollar per jaar voor Israël zijn er volgens Jeremy M. Sharp, Amerikaans Midden-Oosten deskundige, nog 1,4 miljard dollar lening-garanties en 148.000 miljoen gemeenschappelijke defensieprojecten (fiscale jaar 2007).

Mario Bergen, Leuven

* Link: http://www.ifamericansknew.org/

Geen opmerkingen: