zondag, februari 21, 2010

Het land dat zich alles kon veroorloven

[Reactie op het artikel “Israël wil imago oppoetsen” in De Volkskrant online van 19/02/2010]

De Israëlische staat wil haar imago oppoetsen. “Welkom in het Beloofde Land, voor Palestijnen echter het beroofde land”. “Wij bouwen een kernmacht, ter land, ter zee en in de lucht, en honderdduizenden Palestijnen brachten wij reeds op de vlucht”, “Nanotechnologie, superwapens, elektrische auto's en medische apparatuur is onze job, maar met ons Apartheidshekken, de bezetting, checkpoints en militaire invallen staan wij aan de top”, “Na de Nakba werd Israël onze staat, alleen voor joden en apartheid daar is het waar het om gaat”, “Israël wil zijn imago oppoetsen, maar moet zich eerst aan democratie en mensenrechten toetsen”.

Stel dat elf leden van de Iraanse Revolutionaire Wachters in het Sheraton in Brussel vermomd als toeristen een joodse topdiplomaat om het leven brachten en nadien uitzwermden naar alle windrichtingen vanuit de luchthaven van Zaventem. Vier uur nadat de feiten werden ontdekt zou de VN-Veiligheidsraad in spoedzitting bij elkaar komen. De internationale massamedia en de zogenaamde internationale gemeenschap van rijke landen zou spreken over een oorlogsdaad en internationaal terrorisme. Men zou de moordaanslag in Brussel in de zwaarst mogelijke bewoordingen veroordelen. Vanaf 1 april 2010 zou een zwaar sanctiepakket ingaan, unaniem goedgekeurd door de VN-Veiligheidsraad. Iran zou zijn aardolie niet langer kunnen raffineren in het buitenland. Iran zou zijn producten, waaronder aardolie en aardgas, niet langer kunnen verkopen op de internationale markt. De banktegoeden van alle Iraniërs in het buitenland zouden worden geblokkeerd. Alle lucht- en zeeverkeer van en naar Iran zou worden stilgelegd. Internationale schepen zouden controleren dat het embargo strikt wordt nageleefd. Over West-Iran zou een no-go zone komen waar de Iraanse luchtmacht niet langer mag vliegen omdat daar een Arabische minderheid woont en deze no-go zone zou worden gecontroleerd door de internationale gemeenschap. Slechts 200 producten vermeld op een lijst van de VN mogen nog Teheran binnen: bouwmaterialen, onderdelen voor machines, medische apparatuur e.d. horen daar niet bij. Men zou de Iraanse leiders zo willen treffen, maar enkel het Iraanse volk schade berokkenen.

Vervang de Iraanse Revolutionaire Wachters door de geheime Israëlische dienst Mossad en stel dezelfde vraag wat zou gebeuren als deze een topman van Hamas in Dubai buitengerechtelijk executeren. Dat ziet men nu, na de aanslag op Mahmoud al-Mabhouh. Niets, alleen maar wat geblaat, maar de schapen grazen rustig voort. Dat is het verschil tussen het gedrag van Apartheidsstaat Israël dat wordt getolereerd en de listige politiek om moslims en het Midden-Oosten te verdelen in oorlogen en conflicten om nadien met de natuurlijke bodemschatten te kunnen gaan lopen voor een appel en een ei gebruik makende van lokale marionetten.

Israël mocht heel Libanon in het puin leggen in 2006, 1.500 Palestijnen uitmoorden tijdens de Gazaoorlog in 2008-2009, een Hamas-topman laten liquideren door de Mossad in 2010 en maandag tegen EU-ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel zware sancties eisen tegen Iran alhoewel hun eigen broekzakken uitpuilen met kernwapens, tanks met een anti-raket systeem, witte fosfor en onbemande aanvalsvliegtuigen.

Mario Bergen, Leuven

Geen opmerkingen: