zaterdag, februari 27, 2010

De moord op Mabhouh in Dubai

[Reactie aan Humo]

Waar maken de westerse regeringen zich vandaag druk over na de moord op Mabhouh? Dat hun paspoorten vervalst werden door Israël, wat een misdaad! Niet dat Israël doodseskaders uitstuurt in binnen- en buitenland om tegenstanders te vermoorden, dat lijkt -tot nogtoe- geen probleem.

Nu de Britse Times heeft gevonden waar en wanneer Netanyahu himself de opdracht voor deze executie heeft gegeven, wordt het toch wel zeer moeilijk voor de Europese regeringen om de gebeurtenissen te negeren (http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article7034933.ece). Europa dat over heel de wereld de democratie en de mensenrechten wil bevorderen, datzelfde Europa bakt zoete broodjes met een regime dat zich bedient van doodseskaders ?!? Bovendien is Netanyahu een recidivist: ook toen hij in 1997 eerste minister was, had hij al eens opdracht gegeven om een tegenstander te vermoorden - Khaled Meshaal in Jordanië, de opdracht mislukte, de Mossad agenten werden aangehouden (en later uitgewisseld tegen Sheik Yassin).

Iemand schreef ooit: "Israël is de enige staat die niet enkel zijn vrienden, maar ook zijn vijanden zelf wil kiezen". Daarbij executeert het alle Palestijnse leiders, die ooit in staat zouden zijn om een valabele gesprekspartner voor de vrede te zijn. Dat daarbij het vredesproces zelf wordt getorpedeerd is evident, ondertussen gaan ze door met de annexatie van Palestijnse grond en waterbronnen, het verdrijven van de Arabische bewoners uit Oost-Jeruzalem (en Hebron, en...) en het uithongeren van de inwoners van Gaza.

Dat er niet meer protest -en sancties- komen tegen dit moorddadig regime is hoogst verwonderlijk.

Hoog tijd dat de Europese steun aan deze schurkenstaat wordt stopgezet.

Pol Van den plas, Gent

Geen opmerkingen: