vrijdag, februari 19, 2010

Moordaanslag in Dubai

[lezersbrief naar De Morgen]

De moordaanslag in Dubai is bijna zeker het werk van de Mossad, een moord in opdracht van de Israëlische regering dus. Want dat weten we al wel: de acties van de Mossad gebeuren steeds met de goedkeuring van de regering.

Daarmee plaatst de Israëlische regering zichzelf op de lijst van terroristische organisaties, een terroristische organisatie die zich bedient van doodseskaders. Met de slachtpartij in Gaza vorig jaar in het achterhoofd kan men alleen maar besluiten: deze staat is een schurkenstaat, de naam "staat" onwaardig.

Volgende maandag zou de Israëlische minister van buitenlandse zaken Lieberman op bezoek komen in Brussel, het is hoogst verwonderlijk dat de Europese ministers hem nog willen ontvangen. Deze man, die bekend en berucht is voor zijn racistische uitspraken -zeg maar Jörg Haider in het kwadraat-is medeverantwoordelijk voor deze buitengerechtelijke executie, en is dus een misdadiger op vrije voeten.

Gelukkig beginnen hoe langer hoe meer Israëli's te beseffen dat hun regering niets doet voor de vrede, en alles doet om het conflict en het geweld aan te wakkeren. De Israëlische kranten staan bol van verontwaardiging. De Europese joden zouden deze beweging ten volle moeten steunen.

En de Europese regeringen zouden het Israëlische regime moeten behandelen zoals het hoort bij een schurkenstaat: isoleren.

Pol Van den plas, Gent

Geen opmerkingen: