woensdag, december 12, 2007

Lance Armstrong, afleidingsmanoeuvre voor inval Gaza?

[Reactie op De Morgen "Armstrong opent fietsroute in Israël"]

Er staat een fout in dit bericht: Israël is geen 'onafhankelijke' staat zoals men ons altijd wil doen geloven. Het is een 'joodse staat', voor joden, van joden. Zoals altijd heeft Israël gekozen om alle bepalingen, zoals gesteld door de Algemene Vergadering van de UN, niet te aanvaarden als voorwaarde voor zijn legitieme oprichting. Men kan Israël zelfs niet op een wereldkaart aanduiden, want het heeft geen grenzen. Maar om de 'oprichting' van deze joodse staat te vieren en het wereldimago van Israël op te krikken, worden alle middelen gebruikt. Zelfs Lance Armstrong, zevenvoudig tourwinnaar, wordt nu reeds opgevoerd, fotootje erbij, om een fietsroute te openen, teneinde nu internationaal in het nieuws te komen, voor een evenement van volgend jaar en men weet nog niet wanneer.

Een fietsroute uitstippelen langs de Schelde tussen Gent en Dendermonde, ergens voor volgend jaar, behoort nu bij het regionale nieuws. Maar het ergste is dat Israël op dit ogenblik een grote militaire actie start, met een heel arsenaal zwaar wapentuig en bulldozers, om mensen die economisch, sociaal en humanitair volledig aan de grond zitten nog onder te graven ook. Sommigen letterlijk want er zijn reeds doden gevallen. En als het er nu vijf of tien zijn, voor Israël maakt het niet uit en wij zijn de tel kwijt. Het zijn toch allemaal maar fanatieke extremistische militanten, waarvan men alle menswaarde heeft weggenomen. Soms worden ze gewoon als schietschijf gebruikt en men mikt of het hoofd (Dr. Mustafa Barghouti, Ramallah)

Anderhalf miljoen mensen ontzegt men doelbewust een menswaardige samenleving. Weg.En in De Morgen nu niets gelezen. Je bepaalt zelf je prioriteiten. En Lance Armstrong? Prima, die moet het ons allemaal doen vergeten.

Johan Van Hulle, Zomergem

Geen opmerkingen: