maandag, oktober 15, 2007

Israël mag Syrië bombarderen

[Reactie op “Met het bombardement (in Syrië) wou Israël aan zijn buurlanden duidelijk maken dat elk nucleair project uit den boze is en vernietigd zal worden” (DM15.10)]

Blijkbaar mag Israël zich van Amerika en Europa veel veroorloven. Nochtans beschikt het zelf over een kernreactor in Dimona, dat zelfs via de satellietfoto’s van Google Earth zichtbaar is. Wie is nu het gevaarlijkst? Iran of Syrië die zogezegd kernwapens zouden ontwikkelen, of Israël dat al over 200 kernkoppen beschikt en bombardementen uitvoert op vermeende kernreactoren in aanbouw zoals in Irak in 1981 of in Syrië op 6 september jongstleden.

Zou het niet beter zijn dat Israël met zijn buurlandenonderhandelt over een kernvrij Midden-Oosten en zijn kernwapenarsenaal zelf ontmantelt. Ik kan best begrijpen dat Syrië een bijeenkomst in Amerika wil boycotten waarop een land aanwezig is dat verleden maand met de toelating van Amerika bombardementen op Syrisch grondgebied uitvoerde. En nu wil België zijn troepen in Libanon aflossen om het zo vreedzame Israël te beschermen tegen een land waarvan de hoofdstad verleden jaar doorIsraëlische vliegtuigen werd gebombardeerd !

Werner De Bus, Brussel

Geen opmerkingen: