maandag, oktober 15, 2007

Kernreactor in Syrië

[Reactie naar De Standaard, 15.10.2007 'Israël bombardeerde Syrische kernreactor in aanbouw']

Dit artikel is De Standaard onwaardig. Deze journalistiek hoort thuis in roddelbladen. Zonder enig standpunt in te nemen, kan men het volgende zeggen: Er is geen enkel bewijs geleverd dat het om een kernreactor gaat. De VS toonde indertijd voor de hoogste internationale instanties zelfs satelietfoto's als bewijs van 'massavernietigingswapens' in Irak. We weten nu beter en velen onder ons wisten dat toen ook al. De manipulatie gebeurt hier door: 1. Steeds maar het woord 'kernreactor' en 'Syrië' te herhalen. Indien men dat lang genoeg doet, denkt men daar niet meer over na en is de koppeling gemaakt. Ook al blijkt achteraf dat het een leugen was, maar dat is dan niet meer relevant.

Het artikel dekt zichzelf reeds in door te spreken over een 'vroege bouwfaze'. Daarmee kan men alle kanten uit. Syrië zit nog maar eens in de verdomhoek en Israël moet zich als potentieel slachtoffer nog maar eens verdedigen. De bezetting van de Golan door Israël, niet meer willen praten over deze bezetting en behorende tot de vijf machtigste militaire machten ter wereld, met kernwapens, doet er niet toe.

Johan Van Hulle, Zomergem

2 opmerkingen:

Anoniem zei

U spreekt op deze site over "nieuws is heel bevattelijk voor manipulatie. Door het spelen met betekenissen wordt aan stemmingmakerij gedaan in het voordeel van Israël. En onze media lopen hier vaak maar al te gewillig in mee." Vervolgens staan werkelijk alle reacties op deze site vol van gemanipuleerde berichtgeving over de Midden Oosten problematiek. Ik heb werkelijk nog nooit zoveel onzin over Israel gelezen als op deze site. U bent geen website voor de waarheid maar voor het antisemitisme!! Enige inhoudelijke steekhoudende argumenten zijn dan ook niet te vinden op deze site.

Koen Stuyck (Moderator) zei

Als de anonieme lezer alles wat over Israël te lezen staat op deze site onzin vindt dat hij of zij dan eens specifiek aangeeft wat niet zou stroken met de waarheid. Kritiek is gezond maar het moet wel over iets gaan hé. Op dit blog worden heel veel feiten aangehaald over het Israëlische beleid. Het staat u vrij elk van die feiten individueel aan te vechten als u kan aantonen dat ze niet juist zijn. Want de feiten zijn inderdaad schokkend voor ieder weldenkend mens: ook voor joodse mensen overigens. Maar daarom zijn ze niet minder waar.
En wat uw aantijging van antisemitisme betreft: kritiek uitoefenen op een ideologie of op het beleid van een land kan je moeilijk bestempelen als racisme (want dat is antisemitisme).
Dat is de laatste jaren trouwens bevestigd door verschillende joodse gezaghebbende stemmen. Sommigen spreken zelfs van een bewuste strategie om alle kritiek op de staat Israël te doen verstommen (cfr Finkelstein). Wat ons betreft toont het alleen maar aan hoezeer de Zionistische invloed mensen ertoe drijft om het op zo'n lage manier te spelen.
Tenslotte: als u ons beschuldigd van pro-palestijns te zijn dan hebt u gelijk. Iemand moet het zijn hé, als je het gewicht van de pro-israelische ertegenover stelt... Maar dat wil niet zeggen dat we onjuistheden vertellen: de waarheid kwetst nu eenmaal.