dinsdag, augustus 05, 2008

Ahmed, Palestijn, tien jaar, dood... Yussef, Palestijn, 17, ook dood

[Reactie op het artikel "Groen licht voor actie tegen blokkade Gaza" in Trouw online van 04/08/2008]

Proficiat met uw artikel over de actie tegen de onmenselijke blokkade van de Palestijnse gebieden, en in het bijzonder de Gazastrook, door Israël. Schotse activisten wouden eveneens medicijnen brengen naar de Gazastrook maar slaagden daar tot heden niet in.

Er zijn zoveel mensen in het westen die iets positief willen doen voor het bezette volk: activisten, kunstenaars, artiesten, enz. Ook in Palestina houdt men de moed erin met vele culturele activiteiten, circus, speelpleinen, enz. Dit ondanks het feit dat Palestijnse vrouwen worden verkracht, Palestijnse mannen zonder aanklacht maanden of jaren in Israëlische gevangenissen verdwijnen, kinderen worden gedood, huizen worden afgebroken, olijf- en fruitbomen en landbouwgrond vernield.

Ahmed, tien jaar, Yussef, zeventien. Misschien had Yussef wel het talent als beloftevolle voetballer of componist en Ahmed werd mogelijk een vakman in houtbewerking waar het hele dorp trots op zou zijn. De Israëlische troepen beslisten er anders over. Doodzonde!

Mario Bergen, Leuven

* Link: http://livefromoccupiedpalestine.blogspot.com/2008/08/murder-of-ahmed-age-10.html

Geen opmerkingen: