maandag, augustus 25, 2008

Goede wil Israël van korte duur

[Reactie op het artikel "Israël toont goede wil en laat 199 gevangenen vrij" in Elsevier online op 25/08/2008]

Men spreekt hier over enkele Palestijnen met bloed aan hun handen die worden vrijgelaten. Maar wen zwijgt over de duizenden Israëlische militairen wiens daden nog veel gruwelijker zijn en die geen enkele dag daarvoor in de gevangenis hebben gezeten. Soldaten die burgers een kogel door het lichaam joegen, Palestijnse vrouwen hebben verkracht, journalisten gedood, Palestijnen in hun huis bulldozerde, honderden burgers in Libanon naar de eeuwige jachtvelden gezonden en honderden Palestijnen uit de Gazastrook laten sterven door de afgrendeling van het gebied mee te ondersteunen.

De Israëlische wil is van bijzonder korte duur. De Palestijnse ex-gedetineerden zitten nog niet goed achter het feestdis bij president Abbas of de ellende begint opnieuw.

Bij diverse militaire invallen op de bezette Westelijke Jordaanoever werden maandagochtend negen Palestijnen opgepakt. De Israëlische politie sloot het hoofdkwartier van het al-Aqsa Instituut in Um al-Fahem. Geld en documenten werden gestolen. Het zit Israël dwars dat de organisatie erachter is gekomen dat het enkele tempels wil bouwen nabij de westelijke muur en de begraafplaats van al-Rahmah wil veranderen in een publiek park.

Mario Bergen, leuven

Geen opmerkingen: