zondag, oktober 12, 2008

Antisemitisme alledaags geworden?

[Lezersbrief aan Gazet van Antwerpen]

Omgekeerd mijnheer Gantman, is het nu hedendaags de manier om iemand van antisemitisme te beschuldigen indien men kritiek op Israël en Zionisme heeft.
In kringen van 'Joods Actueel', gaat men zelfs zo ver dat indien men kritiek op Israël heeft, dit anderen kan aanzetten om antisemitische daden te stellen. Men mag dus over Israël geen kritiek hebben.

U draait de zaken om mijnheer Gantman.

Het is precies omdat er mensen zijn die vanuit fundamentele eerlijkheid alle onrecht aanklagen en met afgrijzen terugdenken aan de Shoa, nog steeds zeggen: 'dat nooit meer'. Israël bezet, vernedert en vernietigt weerloze Palestijnen en hun samenleving op een niets ontziende manier, en trekken zich van mensenrechten en internationale rechtsregels niets aan. De Nazi's hebben dat met weerloze joden gedaan. Hierdoor wordt echter duidelijk niet gezegd en u mag de conclusie niet trekken dat Israël daarom Nazi's zijn, maar wel brutale bezetters en dat wordt gebruikt als drogreden om progressieven van antisemitisme te beschuldigen.

U zegt "Ik had er als jood eigenlijk niet mogen zijn. Het tekent je leven en identiteit". Golda Meir zei dat Palestina een 'land zonder volk was voor een volk zonder land'. Dat geldt dus voor Palestijnen ook.

Johan Van Hulle, Zomergem

Geen opmerkingen: