donderdag, oktober 16, 2008

Google Earth aan banden gelegd door Amerikaanse zionisten

[Lezersbrief aan Knack en gepost bij Knack.be onder Lezersbrieven]

Op 15 juli 2008 schreef ZOA (Zionistische Organisatie van Amerika) een brief aan Google-voorzitter Dr. Eric Schmidt en medeoprichters en bestuurders Sergey Brin en Larry Page.

De zionistische lobby in de V.S. deed haar beklag over de werking van Google Earth bij het tonen van de landkaart van Israël. Het gevarendriehoekje met de slogan "Elke Mens Heeft Rechten" schoot in het verkeerde keelgat. Evenals oranje punten die de volkerenmoord van 1948 als "Nakba - Palestijns Drama" dorp na dorp in kaart bracht waar Israëlische milities honderdduizenden Palestijnen verdreven. Met telkens een link naar palestineremembered.com. Tenslotte was er ook aanstoot aan een foto van Mohammed al-Durrah op Google Earth.

De plaatsen van de Nakba als lichtbakens tegen onrechtvaardigheid zijn nu verborgen onder "i" bolletjes met informatie en je komt deze bloedbaden pas te weten als je op het juiste bolletje klikt. Gelukkig zijn er nog goede zielen die de informatie over de genocide van 1948 in Google Earth blijven steken. Enkel moet men dit als een dief in de nacht stiekem doen vooraleer de joods-zionistische lobby deze weer laat verwijderen.

Israëlische illegale kolonies staan intussen als groene dennenbomen te pronken in de bezette gebieden tot aan de kust van Gaza toe. De "1950 Wapenstilstands Akkoordlijn" boordt de Gazastrook af. Zionistische organisaties zoals de ZOA hebben intussen alle joodse Facebook gebruikers opgeroepen om "alle plaatsen van Palestijnse terreur en opruiende taal uit moskeeën" alsook te brandmerken op Google Earth.

Na Google Earth is Facebook ten prooi van de zionistische lobby. Tientallen groepjes werden al geïnfiltreerd en gehackt door mensen van de Joodse Internet Verdedigingskracht (http://www.thejidf.org) en werden door Facebook opgedoekt omdat ze het hadden over de Israëlische bezetting, recht op verzet, boycot van Israël of het bestaan van de joodse staat in vraag stelden. Eerder was YouTube ook al verboden om nog filmpjes te tonen van het verzet in Palestina, Irak of Afghanistan. En diverse weblogs die kritische zijn tegenover Israël krijgen de melding "deze site bezoeken kan schade toebrengen aan uw computer". Het lijkt me eerder dat de zionistische lobby schade berokkent aan het recht op vrije meningsuiting, journalistiek, vereniging en rechtmatig verzet tegen het onrecht van bezette volkeren.

Mario Bergen, Leuven

* Linken:

http://www.zoa.org/sitedocuments/pressrelease_view.asp?pressreleaseID=724

http://www.mercurynews.com/technotebook/ci_10451247?source=rss

Geen opmerkingen: