vrijdag, oktober 03, 2008

Geweld van kolonisten tegen Palestijnen verdubbeld

[Reactie op het artikel "Geweld van kolonisten neemt toe" in De Standaard van 03/10/2008]

De gewelddadigheden van joodse kolonisten tegen Palestijnen neemt niet alleen toe, maar verdubbelde in 2008. De eerste zes maanden van dit jaar waren er evenveel gevallen van agressie als tijdens heel 2007. Voor 222 zaken werd een rapport opgemaakt bij de Verenigde Naties.

Vandaag nog wilden kolonisten verhinderen dat Palestijnen in Ni'lin hun olijven gingen oogsten. Enkel met steun van internationale en Israëlische activisten konden zij de olijven plukken op hun eigen land. Rabbijnen voor Mensenrechten en internationale vredesactivisten gaan op 40 plaatsen samen met Palestijnse boeren naar hun eigen akkers om hun eigen olijven te kunnen plukken zonder gemolesteerd of met stenen bekogelt te worden door joodse kolonisten. Al te vaak staat de Israëlische politie en militairen ook aan de kant van de kolonisten uit illegale nederzettingen.

Kan je je voorstellen dat Vlaamse witloofboeren niet op hun velden mogen komen omdat Walen hen de toegang versperren? Toch gebeuren dergelijke toestanden dagelijks in Palestina.

Mario Bergen, Leuven

Geen opmerkingen: