vrijdag, oktober 31, 2008

De oude krokodil met een leuke snoet voor de Palestijnen

[Reactie op het artikel "De financiële crisis geeft de doorslag" in GvA van 31/10/2008]

Obama wordt in bovenvermeld artikel beschreven als "geloofwaardiger dan McCain voor het Palestijnse volk." De zwarte senator kan dan wel geloofwaardiger overkomen om vrede te brengen in het Midden-Oosten, maar hij blijft een oude krokodil met een leuke snoet.

De neoconservatieve oorlogvoering van Bush en Cheney in Irak, zal Obama inruilen voor een grootschalige militaire campagne in Afghanistan "tegen de taliban en bin Laden." Met meer Amerikaanse luchtaanvallen in Pakistan en Syrië niet uit te sluiten. Ook al berusten die vaak op foute informatie van gemartelde verdachten en vallen er alleen burgerslachtoffers zonder schade te berokken aan al-Qaida. Op dat vlak krijgen we dus allesbehalve een vreedzamer Midden-Oosten. Vergeten we ook niet dat lang voor de oorlog in Irak uitbrak, Pearl en andere joodse neoconservatieven een document schreven voor Benjamin Netanyahu en de Israëlische regering die oorlogen tegen Irak, Syrië en Iran beschreef (A Clean Break). Diezelfde Netanyahu zou straks wel eens (mee) aan de touwtjes kunnen trekken in Tel Aviv nu Tzipi Livni geen kabinet krijgt gevormd en Israël vervroegt naar de stembus trekt.

Iemand die massaal troepen stuurt naar Afghanistan en het Iraanse kernprogramma teniet wil doen is geen vredesapostel zoals zionistische media als de NY Times en de Washington Post ons willen doen verkopen. Net zoals ze ons deden geloven dat niet de belangen van Israël maar de "massavernietigingswapens van Saddam" ons noodzaakte om Irak aan te vallen en te bezetten.

Obama ziet er niet uit als een neoconservatief en wordt door de linkse media aanbeden als de man van verandering, hoop, vrede en welvaart voor de V.S. en de wereld. Echter is Obama net door die aardige snoet een zoveel gevaarlijker en wispelturiger oude krokodil in Washington.

Obama kreeg tot eind september reeds 740.000 dollar van de corrupte joodse bank Goldman Sachs oftwel de grootste geldschieter van Barack. Toen Obama senator werd in 2006 begonnen topbankiers van Goldman Sachs massaal dollars te pompen in het begin van zijn presidentscampagne. Voormalig GS-topbankier Robert Rubin en miljardair Warren Buffet die 5 miljard stopte in de bank, werden Obama's economische adviseurs. Op 3 mei 2007 organiseerde een selecte groep Goldman Sachs topbankiers een besloten financiële discussie tussen Obama en NBC's Tom Brokaw. Pas na het presidentsdebat met dezelfde Brokaw, overwegend over de financiële crisis, werd bekend dat Obama al eerder kon oefenen in deze materie met dezelfde journalist. Voormalig voorzitter en CEO van Goldman Sachs was Henry Paulsen van het bankreddingsplan van 700 miljoen dollar. Even raden welke bank daarvan het meeste geld kreeg?

Wat zei Obama op een AIPAC-Conventie in juni dit jaar over Palestina? "Israël's veiligheid is heilig. Dit staat niet ter discussie. Elk akkoord met de Palestijnse staat moet garant staan voor de continuïteit van Israël als een joodse staat. En Jeruzalem blijft de hoofdstad van Israël én ondeelbaar." In de Israëlische zakenkrant Globes belooft Obama intussen donaties aan Israël voor het volgende decennium te verhogen van 25 naar 30 miljard dollar. Ook komen er grote gemeenschappelijke projecten voor militair onderzoek en ontwikkeling. Er is totaal geen reden om aan te nemen dat Obama geloofwaardiger is dan McCain of George W. Bush als het aankomt op een nieuw beleid tegenover het Palestijnse volk. De verwevenheid met joodse geldschieters, adviseurs, AIPAC en andere lobbygroepen die met hun zionistische visie tegen een leefbare Palestijnse staat en het beëindigen van de bezetting zijn is daarvoor te groot.

Mario Bergen, Leuven

Geen opmerkingen: