zaterdag, juli 01, 2006

De propagandawebsit van de regering Bush

[Reactie op artikel op vrtnieuws.net]

Vandaag 1 juli plaatste u een bericht op uw webstek onder de titel "Ontvoerde Israëlische soldaat nog niet vrij". Ik kijk alvast uit naar een volgende titel waarin u het heeft over de duizenden Palestijnse gevangenen die nog niet vrij zijn en waarvan er velen reeds jarenlang gegijzeld worden door Israël en eveneens gevangen zitten zonder enige vorm van proces. Kwestie van niet met twee maten en twee gewichten te blijven meten!

Voorts stelt u in dat artikel dat "de ontvoering heeft geleid tot een grote militaire operatie in de Gazastrook." Welnu, ik geloof niet dat u zo naïef bent dat u zelf geloofd dat dit de echte reden voor de invasie van Gaza is. Mocht de Israëlische regering echt bekommerd zijn om het lot van haar soldaat -die overigens ook een Frans staatsburger is- dan zou ze veel diplomatischer te werk gegaan zijn. Het is duidelijk dat Olmert de kans gegrepen heeft om de vernieuwde concensus die onder Palestijnen aan het groeien was te ondermijnen door het Palestijnse kamp tot het uiterste te provoceren, inclusief het uitlokken van de terechtstelling van de krijgsgevangene. Op deze manier kan hij dan nog eens aan "de internationale gemeenschap" bewijzen dat "er niemand is om mee te onderhandelen" aan Palestijnse zijde en dat "ze" allemaal terroristen zijn.

Krijgt u via de internationale persagentschappen niet binnen hoeveel Palestijnen er reeds gestorven zijn door gebrek aan electriciteit (in de ziekenhuizen, door het uitvallen van koelinstallaties, etc.) en door het onderbreken van essentiële verbindingswegen? Of mogen Palestijnse doden aleen in beeld komen als het om "terroristen" (lees verzetstrijders) gaat?

Ten slotte eindigt u het artikel met het nieuws dat de VS met een "beschuldigende vinger naar Syrië wijzen" dat zou moeten stoppen met steun aan "radicale Palestijnen". Dat kan best zijn maar eigenlijk hoort dit 'nieuws' thuis op de propagandawebstek van de regering Bush. Minstens een paar miljard mensen op deze planeet vinden dat het Westen nu maar eens zijn steun moet stopzetten aan radicale zionisten, Olmert's regering op kop. Ik begrijp wel dat u als openbare zender onderdeel uitmaakt van dat Westen maar moet u er dat ook zo vingerdik opleggen? Krijgen jullie dan nooit eens een persberichtje binnen via Al Jazeera of WAFA of wordt dat alleen gepubliceerd als het écht in het kraam past, bv. als onze vriend (in ieder geval die van President Bush) Osama bin Laden nog eens iets te melden heeft?

Wanneer krijgen we via de VRT ook eens een andere opinie dan die van Washington te horen als het over Palestina gaat?

Johan Bosman

Geen opmerkingen: