donderdag, juli 06, 2006

vernielzuchtig Israël

[Reactie naar Het Laatste Nieuws]

Het is chockerend vast te stellen met welke ongelooflijke arrogantie de verdedigers van de staat Israël hun mening ventileren. De Israëlische premier Olmert zei dat hij de dood van 14 Palestijnse burgers bij de invasie van Gaza betreurde maar dat "de bedreiging van het leven van Israëlische burgers door de Qassam raketten nog veel belangrijker was." De slogan "eigen volk eerst," die hier zoveel beroering verwekt, verdwijnt in het niets bij zoveel arrogantie.

Lezer Sami Eisbart beweert dat "Als Israël echt wou, het de Palestijnen van de aarde kon vegen" maar "dat doet Israël niet om morele redenen." De joodse milities hebben in 1948 tussen de 700.000 en 900.000 Palestijnse burgers uit hun huizen en land verjaagd. Sedertdien heeft de Israëlische staat honderden Palestijnse dorpen met de grond gelijkgemaakt om er joodse dorpen te bouwen. Miljoenen Palestijnen zijn ondertussen verspreid over de hele wereld als vluchteling.

En nog dagelijks neemt de Israëlische staat Palestijnse grond in beslag, vernietigd het Palestijnse infrastructuur, vermoord het Palestijnse burgers,... Dit is dan het morele gedrag van de joodse staat Israël! Waar zouden de joden in godsnaam het recht vandaan halen om "de Palestijnen van de aarde te vegen?"

Johan Bosman

Geen opmerkingen: