zondag, november 19, 2006

Desinformatie over Hezbollah

[Reactie op "Hezbollah en 10 landen bewapenen Somalische islamisten'' in De Standaard van 16 november]

U uw artikel maakt u melding van een ontwerp van VN rapport waarin beweerd wordt dat de Libanese islamitische beweging Hezbollah 1) wapens zou uitvoeren naar de Somalische islamitische fundamentalistische milities; 2) de steun zou gekregen hebben van 720 Somalische strijders voor hun verzet tegen de Israëlische bezetters. U overloopt de 'conclusies' van het rapport zonder verdere commentaar.

Van twee dingen één: ofwel heeft Hezbollah wapens te veel, zodanig dat ze wapens kan uitvoeren. Dan kan meteen het wapenembargo tegen de beweging opgeheven worden want als de beweging zoveel wapens heeft dat ze ze kan uitvoeren, moet ze er geen invoeren en heeft het geen zin aan een embargo tegen Hezbollah geld van de westerse belastingbetalers te verspillen. Ofwel heeft Hezbollah effectief een aanzienlijk deel van zijn militair potentieel verloren in zijn verzet tegen de Israëlische bezetter en dan is het larie dat Hezbollah zijn wapens zou verkopen aan derden. Men kan niet álle leugens ter zelfdertijd voor waarheid verkopen.

Mocht het zo zijn dat er honderden Somaliërs (waarschijnlijk als blanken vermomd?) hebben meegevochten aan de zijde van Hezbollah, waarom hebben we daar tijdens de oorlog zelf niets van gehoord bv. van Israëlische zijde? De Zionisten beweren toch dat ze honderden Hezbollah strijders gedood hebben, toch verwonderlijk dat daar niet één zwarte Somali tussen zat! Bovendien moet de Israëlische blokkade zo lek als een zeef geweest zijn. Kan nogal tellen voor het prestige van dat leger! Nogmaals, blijven liegen en de mensen zullen wel denken dat waar er rook is ook vuur is.

Johan Bosman

Geen opmerkingen: