woensdag, november 15, 2006

Een Christelijke zioniste als voorzitter van het Amerikaans parlement

Nancy Patricia D'Alesandro Pelosi (Baltimore, 26 maart 1940) is momenteel leider van de Democratische fractie in het Huis van Afgevaardigden en zal gekozen worden tot Speaker (voorzitter) wanneer het Huis in de nieuwe samenstelling bijeenkomt in januari 2007. Enkele wetenswaardigheden over deze vrouw die dan de derde machtigste persoon in Amerika is na de president en de vice-president (mochten deze twee in de onmogelijkheid verkeren om het land nog te besturen, wordt zij de nieuwe Amerikaanse president!) zijn dus wel op hun plaats.

Nancy Pelosi: "Israël heeft niets te vrezen"

a.. De resultaten van de verkiezingen wezen uit dat een meerderheid van de joodse stemmen naar de Democraten gingen op 7 november jl.
b.. Joodse activisten en instanties zijn verheugd dat het Amerikaans parlement sterk pro-Israël zal blijven.
c.. Uitspraak van Pelosi: "De bijzonderste gebeurtenis en het grootste mirakel van de 20e eeuw was de oprichting van de staat Israël".
d.. Toen er vlak na 9/11 een alarm afging begon Pelosi op een bijeenkomst van het American Israel Public Affairs Committee - waar ze erg actief in is - spontaan het Hatikvah op te zeggen (het Israëlisch nationaal volkslied). Dit was volgens omstaanders niet om louter haar steun te geven aan het joodse volk, maar "dit kwam recht uit haar hart".
e.. Toen voormalig Amerikaans president Carter de politiek van Israël tegenover de Palestijnen beschreef als "apartheid", was ze de eerste om te melden dat "Carter niet het standpunt van de Democratische partij" weergaf.
f.. Rabbi Doug Kahn van de Jewish Community Relations Council is ook een aanhanger van Pelosi.
g.. Matt Dorf, een raadgever van het Democratisch Nationaal Comité zei dat Nancy Pelosi "precies weet waar de klepel hangt als het gaat om Israël en de Amerikaanse veiligheid".
h.. Reva Price bracht haar in contact met de mantelorganisatie van joodse verenigingen in Amerika, de Jewish Council for Public Affairs. "Zij is een kampioen in het verdedigen van de joodse gemeenschap. Ze doet fantastisch werk voor ons en dat blijft ze doen!"
i.. Uitspraak Pelosi: "Israël heeft het recht en de verplichting om terug te slaan bij het 'ontvoeren' van soldaten. Hamas en Hezbollah zijn vastbesloten Israël te vernietigen."
j.. Uitspraak Pelosi: "Kernproblemen van het Israëlisch-Palestijns conflict zijn niet de bezetting van de Gazastrook en de Westelijke Jordaanover, maar het overleven van de staat Israël. Het is volkomen onzin om te spreken van een bezetting." (meermaals herhaalde uitspraak)

Bronnen en linken:
Nancy Pelosi (Wikipedia)
Pelosi's support for Israel is heartfelt, supporters say (JTA)
Nancy Pelosi: Israel, don't fear Dems in Congress (Ynetnews)
Nancy Pelosi is a reliable Christian Zionist known to publicly recite Israel's national anthem

Geen opmerkingen: