zondag, november 12, 2006

Joden lieten 1800 jaar Palestina in de steek

[Reactie op "Israël geeft kolonisten Westoever opdracht te vertrekken" in De Telegraaf van 6 november jl]

U schrijft dat men kolonisten vraagt om negen gebouwen te verlaten in de buurt van de stad Nablus. Dit is belachelijk als u weet dat alle kolonies illegaal zijn. Gilad Heiman, de woordvoerder van het Israëlische ministerie van Binnenlandse Zaken, meldde in 2006 dat het aantal kolonisten op de Westelijke Jordaanoever met meer dan 9.000 personen is toegenomen tegenover 2005. Heiman spreekt over 246.000 nederzetters in wat hij bezet land noemt. In dit cijfer zijn de 200.000 kolonisten in Oost-Jeruzalem nog niet eens inbegrepen. De internationale gemeenschap - waarmee Israël en de V.S. toch altijd schermen - beschouwd Oost-Jeruzalem als deel van de Westelijke Jordaanover en als bezet gebied. Het is duidelijk dat de ontruiming van de strook van Gaza een militaire tactiek was om de nederzettingen te verstevigen op de bezette Westelijke Jordaanoever. Zelfs als negen huizen worden ontruimd - er zijn nog niet eens plannen tot verplichte ontruiming volgens de politie - dan stelt dit niets voor op een kwart miljoen nederzetters in dit heuvelachtig gebied ten westen van de Jordaan en de Dode Zee. De bouw van nederzettingen is door de VN Veiligheidsraad in resolutie 446 van maart 1979 illegaal verklaard.

U schrijft "De Palestijnen houden zich evenmin aan hun beloften," maar zegt niet welke beloften ze zouden schenden. Dit is insinueren dat de Palestijnen als volk onbetrouwbaar zijn. Door verder te melden "Op de Westoever, die de Palestijnen claimen voor hun toekomstige staat, wonen meer dan 250.000 Israëliërs," lijkt het alsof het een misdaad is om de Westoever te claimen als deel van Palestina. Dit is hun volste recht. Het is Israël dat de Palestijnse gebieden bezet en tienduizenden kolonisten laat wonen tussen 2,8 miljoen Palestijnen die daar al duizenden jaren wonen. De Kanaänieten en de Feniciërs zijn de oorspronkelijke bewoners van het land. Al in 3000 voor Christus trokken de Kanaänieten van het Arabische Schiereiland naar Palestina. De naam Palestina is vernoemd naar het zeevolk dat eind 13e eeuw voor Christus Filistea in bezit nam, de kuststrook tussen Jaffa en Gaza. Deze Arabische stammen waren constant in Palestina en woonden in het land voor en gedurende de tegenwoordige aanwezigheid van de Israëlieten.

Gedurende 1800 jaar hadden de joden geen enkel innig contact met Palestina, behalve vanwege enkele vage religieuze sentimenten. Hun leiders bepaalden dat zij hun miserabele toestand verdienden en voor onbepaalde tijd in de diaspora moesten verblijven. Daar moesten de joden wachten op de verschijning van de Messias om hen te leiden in hun 'terugreis'. 80 % van de huidige joden in de wereld is op geen enkele manier etnisch of historisch verbonden met de Banoe (Stam in het Arabisch, nvda) 'Israël' of 'Palestina.' Dit wordt verklaard door joodse onderzoekers zoals Arthur Koestler in zijn boek "The Thirteenth Tribe: The Kazar Empire and its Heritage." De overweldigende meerderheid van de hedendaagse joden zijn in feite nakomelingen van de Khazar joden. Hun oorsprong gaat terug tot sommige oude Tataar-Turkse stammen, die in de Kaukasus leefden. Als zij een recht hebben op het "terugkeren" naar hun huis, dan zou dat in Zuid-Rusland moeten zijn!

Mario Bergen, Leuven

1 opmerking:

Anoniem zei

Elke keer als ik weer het nieuws hoor,dat er palatijnen zijn omgekomen door een zogenaamde vergeldingactie op een zogenaamde terreurdaad van de palastijnen ik elke keer afvraag wie nu de terroristen zijn.

Ik denk persoonlijk zelf dat we in een wereldwijd complot zitten,waarin zionisten met de rijkste elite van de wereld alles willen overnemen.

Omdat het goede niet meer bestaat.

Het gaat nu alleen nog om macht en geld.

Ik kan mij niet indenken dat een palastijnse burger minder waarde heeft dan een israelier.
Toch leven wij in die wereld,waarin de ene meer waarde heeft dan de andere.

Anno 2008 gebeurt dat in het cristelijke nederland,waar ze de waarde en normen hoog hebben staan.

Tijd dat ze ontmaskerd worden.