maandag, november 20, 2006

Israël bouwt wapens met nanotechnologie

Israël zal het eerste land ter wereld zijn dat actief nanotechnologie gaat inzetten bij een toekomstige oorlog. Dit verklaarden zowel minister van Defensie Peretz als Eerste minister Olmert deze week. Israël investeert 230 miljoen dollar in deze technologie de komende vijf jaar. Deze technologie kan worden ingezet tegen de Palestijnen en bij een nieuwe oorlog in Libanon. Deze nieuwe oorlogstactiek wordt ondermeer gebruikt in UCAV's (onbemande oorlogsvliegtuigen). Deze toestellen, UCAV's of "bionitische horzels" kunnen doelen onopgemerkt volgen vanuit de lucht en zelfstandig uitschakelen. Der Spiegel en Sydney Morning Herald bevestigen dit verhaal.

Onder nanotechnologie wordt verstaan: het kunnen werken op de schaal van atomen, moleculen en dergelijke kleine structuren om daarmee grotere complex-functionele structuren te kunnen maken. Met nanotechnologie wordt het mogelijk materialen en systemen te ontwikkelen, waarvan de componenten en structuren revolutionair nieuwe, fysische, chemische en biologische eigenschappen, verschijnselen en processen vertonen die samenhangen met de nano-afmetingen. In mensentaal, men maakt superkleine toepassingen voor hoogtechnologisch gebruik (denk maar aan computerchips). Ondermeer het bedrijvencentrum IMEC in Leuven is een Europese specialist van de nanotechnologie.

Israël wil wapens bouwen met nanotechnologie TECHZINE.NL (Reuters) - Israël gaat gebruikmaken van nanotechnologie bij het ontwikkelen van nieuwe wapens. Nanotechnologie wordt veel toegepast in computerhardware en maakt het mogelijk om componenten kleiner en sneller te maken. Israël heeft naar eigen zeggen geleerd van de oorlog in Libanon eerder dit jaar en is tot de conclusie gekomen dat het zinloos is om een 100 miljoen dollar kostend vliegtuig op de vijand af te sturen. De eerste prototypes moeten binnen drie jaar gereed zijn.Voorbeeld van een mogelijk nanowapen is een bionische horzel. Dit vliegende elektronische insect moet het mogelijk maken om doelwitten te volgen, fotograferen en indien noodzakelijk te doden. Het apparaatje moet op plekken kunnen komen, waar soldaten niet makkelijk kunnen komen, zonder dat ze onder vuur komen te liggen.Verder werkt het land ook aan minatuursensoren die zelfmoordterroristen kunnen detecteren en superhandschoenen die de drager enorm sterk kan maken.

* Andere Linken:
Israeli Nano Business Alliance
Israeli Nano Centers Receive New Funding Worth $230 Million
Israel Developing Bionic Arsenal: Report

----------------------------------------------------------
Op 28 en 29 november 2006 gaat er een internationale conferentie door in het Thistle Marble Arch Hotel in Londen over UCAV's. Dat zijn onbemande oorlogsvliegtuigen. Vliegtuigen die zonder piloot aanvallen uitvoeren worden alsmaar belangrijker in nieuwe conflicthaarden en zullen volop worden ingezet bij een nieuwe oorlog in het Midden-Oosten. Defensiedeskundigen van het hoogste niveau en vertegenwoordigers van de wapenlobby bespreken de ontwikkeling van nieuwe UCAV's en geven uitleg over de resultaten tot heden.
----------------------------------------------------------

Geen opmerkingen: