vrijdag, november 16, 2007

Geen hoop op vrede zolang we alles wat Israël doet accepteren

[lezersbrief aan De Morgen i.v.m. Ilan Pappe]

Elke normaal denkende mens moet tot dezelfde conclusie komen als Pappe: "De EU veroordeelt Turkije vaak omdat het land al te weinig de mensenrechten respecteert, maar wat Israël doet, is véél erger. Waarom zegt de EU niets, terwijl het om de ergste militaire bezetting in de recente geschiedenis gaat?" Het is in feite veel erger: Europa steunt volop het Israëlische apartheidsregime. Premier Olmert verlegt de grenzen van Jeruzalem en verdrijft de Arabische bevolking en Solana noemt Olmert "een man van de vrede."

Israël bombardeert Libanon gedurende een maand en de Navo sluit nieuwe samenwerkingsakkoorden. Israël schendt flagrant de preferentiële handelsakkoorden met Europa door op producten uit de bezette gebieden een etiket "Israël" te kleven, en Europa straft... niet de Israëlische, maar de Palestijnse regering.

Zolang wij Belgen en Europeanen alles, maar dan ook álles accepteren wat Israël doet, inclusief de heimelijke aanmaak van atoombommen en het bombarderen van zijn buurlanden, is er geen hoop op vrede in het Midden-Oosten.

Pol Van den plas, Gent

Geen opmerkingen: