zaterdag, juni 12, 2010

Enorme impact bezetting op Palestijnse kinderen

[Mail aan de VRT]

Graag Uw aandacht voor volgende studies:

De bezetting heeft een enorme impact op Palestijnse kinderen blijkt uit een studie van Dr. Mohammed Iskafi, die al sinds 1988 werkt voor de Palestinian Medical Relief Society. 54,7 % van de kinderen op de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem hebben reeds een levenslang trauma opgelopen. 34,1 % van de kinderen heeft een post-traumatische stress stoornis. Bij een studie over de invloed van de Apartheidsmuur bleek dat 40,8 % van de jonge Palestijnen permanent lijden aan noctiphobia (angst voor de nacht) en dat kinderen tussen zes en twaalf jaar extreem agressief worden door de aanhoudende Israëlische bezetting.

Professor Panos Vostanis van de Universiteit van Leicester en en zijn collega-psychiaters van het Gaza Community Mental Health Programme deden een gelijkaardige studie in de Gazastrook na de recente oorlog.

De kinderen in de Gazastrook moesten gemiddeld 13 traumatische gebeurtenissen verwerken: 94 % van hen kregen te maken met geluidsbombardementen en artilleriegeschut, 69 % moest vluchten voor oorlogsgeweld, 24,5 % kreeg brandwonden en 96 % kon familieleden niet beschermen. Slechts 1,3 % van de kinderen had geen post-traumatische stress. 7,2 % hadden een milde vorm, 29,9 % een gemiddelde en 61,5 % een ernstige vorm van post-traumatische stress.

Linken:

http://www.pmrs.ps/last/etemplate.php?id=311

http://www.gcmhp.net/


Mario Bergen, Leuven

2 opmerkingen:

Max zei

Hoe kan men begrip hebben voor een volk wat zijn peuters dagelijks kinderprogramma's voorschotelt, een voorbeeld van zeg maar de Hamas-variant van Tik Tak, waar wij onze Nederlandse kindertjes mee opvoeden?Zolang steun voor Hamas nog uitdraait op slachtpartijen onder de eigen bevolking, op pure rassenhaat en op groepen jongeren die elders in de wereld de grootste massamoordenaar als hun idool zien, kan ik weinig begrip voor de Palestijnse zaak opbrengen.

Koen Stuyck zei

Lees eens volgende post van wijlen Wim De Neuter: http://palestinaindemedia.blogspot.com/2007/06/mickey-mouse-in-palestina.html