donderdag, juni 10, 2010

Mia Doornaert neemt loopje met de waarheid

[Reactie op commentaar Mia Doornaert in De Standaard van 07/06/2010]

Dit is kritiek op kritiek die zelf overloopt van eenzijdigheid.

Hier wordt de propagandaoorlog van Israël overgenomen van voor de vloot nog vertrok. De ganse vredesactie werd in diskrediet gebracht door steeds maar te herhalen dat er wapens aan boord zouden zijn, met Al Qaida of Jihad gelinkte individuen en organisaties, steun aan de terreurbeweging Hamas, ontkenning van een humanitaire crisis in Gaza. Dus het arme Israël terug in de verdediging. Nu met een verdediging van de blokkade, zonder de verre oorsprong van dat verhaal te vertellen..

Over de essentie, het humanitaire karakter en de catastrofe geen woord. De vredesvloot heeft geprobeerd onze regeringen te wijzen op wat zij niet doen en de aandacht van de wereld te vestigen op het humanitair probleem.

Maar het worden uiteindelijk 'gewapende vredesactivisten', 'boosaardige antisemieten', 'zelfverklaarde pacifisten', 'ziedend van haat', 'met volle kracht met een metalen pijp inslaand op een ander menselijk wezen'.

Men gaat voorbij aan de volgorde van de feiten. De piraterij was eerst en dan past komt verdediging tegen de piraten. Slechts één Israëli heeft een messteek, geen enkele een schotwonde. Daartegenover staat minstens negen doden door schotwonden van dichtbij afgevuurd op de 'vredeslammeren' In totaal ongeveer dertig kogels.

De beelden die de wereld rondgingen waren alleen beelden van de Israëli's met wat ze moeten bewijzen. Geen enkel hoe de Israëli's tewerk gingen. Geen pottenkijkers die het anders konden vertellen. Griet Deknokker kreeg een projectiel in haar gezicht en weet het wel, maar dat zijn dan de naïevelingen die zich laten gebruiken.

Dat is wat Israël de wereld heeft ingehamerd, hoe de kleine democratie zich moeten 'verdedigen'.

Israël heeft geen aardgas?? Israël heeft wel offshore-installaties voor gas en wil de soevereiniteit van de gasvelden voor de kust van Gaza ook nog overbrengen naar Israël, waardoor nog maar eens het internationaal recht wordt geschonden.

Johan Van Hulle, Zomergem

Geen opmerkingen: